Тръмп срещу Байдън: Чия е вината за кризата с COVID-19 и кой получава пари от Русия (СНИМКИ)

3121
Тръмп срещу Байдън: Чия е вината за кризата с COVID-19 и кой получава пари от Русия (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън излязоха мълчаливо на сцената в университета Белмонт в Нешвил, Тенеси за последния дебат по телевизията преди гласуването на 3-ти ноември, съобщава ТАСС. Тръмп излезе на сцената без маска, докато Байдън свали черната си защитна маска, когато излезе на сцената и махна с ръка на своите привърженици в публиката. И двамата веднага заеха местата си зад трибуните. Участниците бяха поканени да обсъдят предварително теми като борбата срещу пандемията на коронавируса, положението на американските семейства, расовите проблеми в САЩ, проблемите с изменението на климата, проблемите на националната сигурност и спецификата на ръководството на страната.

Променят формата на телевизионните дебати в САЩ

Форматът на следващия телевизионен дебат на кандидатите за президент от Демократическата и Републиканската партии ще бъде променен пора...

В дебата Джоузеф Байдън изрази мнение, че неговият съперник, действащ американски лидер Доналд Тръмп не е достоен да служи като държавен глава след толкова много смъртни случаи от последиците от коронавирусната инфекция в САЩ. "Президентът Тръмп не е направил почти нищо" за борба с пандемията, подчерта Байдън. Той обеща, че ако спечели изборите ще принуди Русия, Иран и Китай да платят за предполагаемата намеса в американския изборен процес. „Никога не съм получавал пари от Русия“, каза пък заяви Тръмп. Той позочи, че по-скоро Байдън е получил 3,5 милиона долара от Руската федерация. Според него тези средства се твърдят, че са дошли "чрез руския президент Владимир Путин, защото е бил приятел с бившия кмет на Москва". Темата за потенциалната намеса в изборите в САЩ редовно се повдига във връзка с изявленията на американските власти относно участието на Русия в подобни действия. Москва многократно отхвърля подобни обвинения срещу себе си. Както отбеляза през февруари прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, Кремъл съжалява, че с наближаването на следващите избори в САЩ ще се появяват все повече и повече инсинуации от този вид. Според Песков подобни твърдения „нямат нищо общо с истината“.

Демократичният кандидат за президент Джоузеф Байдън заяви в телевизионен дебат с американския лидер Доналд Тръмп в Нешвил, Тенеси, че никога не е получавал пари в брой от чужбина. „Никога през живота си не съм получавал и стотинка от чужд източник“, каза Байдън. В същото време демократът посочи, че настоящият американски лидер плаща внушителна сума данъци в Китай. По този начин той коментира твърденията на "The New York Times", че една от фирмите на Тръмп има банкова сметка в Китай, от която се твърди, че през 2013 г. - 2015 г. са платени данъци в размер на над 188 000 долара. „Научихме, че този президент е платил 50 пъти повече данъци в Китай, отколкото в САЩ, че има секретна банкова сметка в Китай, че прави бизнес в Китай“, каза демократът. И добави: "И този човек казва че аз получавам парите?" За да му опонира, американският президент посочи, че е платил десетки милиони долари данъчни облекчения предсрочно, така че медиите твърдят, че е платил само 1,5 хиляди долара през 2016 г. и 2017 г. не са верни.

Съюзници на САЩ притеснени за демокрацията след първия дебат

"Хаос" и "омраза" видяха чуждестранни наблюдатели на първия дебат между двамата претенденти за президент на САЩ. Според редица медии съ...

Американският президент Доналд Тръмп заяви също, че поема пълната отговорност за ситуацията с новия коронавирус в страната, но в същото време отново обвини Китай за началото на пандемията. "Поемам пълната отговорност. Не съм виновен, че той дойде тук, виновен е Китай. И също не е виновен Джо Байдън, виновен е Китай", аргументира се той. Президентът засегна и актуалната ситуация със санитарните мерки в страната. Според него тотални ограничения не могат да бъдат въведени, въпреки опасността от заболяването. "Учим се да живеем с това, нямаме избор. Не можем да се заключим в мазето като Джо", каза шефът на Белия дом. Байдън се засмя в отговор. "Не можем да затворим цялата си държава. Трябва да отворим училища. Не можем да затворим цялата страна, в противен случай няма да имаме нито една държава", убеден е Тръмп.

Общите избори в САЩ ще се проведат на 3-ти ноември. Те ще изберат президента и вицепрезидента, всички 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса, управители на 13 държави и територии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка