Twitter блокира акаунта на китайското посолство в САЩ

1406
Twitter блокира акаунта на китайското посолство в САЩ
Снимка: iStock

Ръководителите на Twitter са блокирали акаунта на китайското посолство в САЩ, след като публикуваха съобщение, обясняващо политиката на Пекин за автономния район Синдзян Уйгур (СУАР), съобщава ТАСС по информация на „Блумбълг“.

Според изданието, ден след публикуването на съобщението на 7 януари социалната мрежа е скрила туита поради нарушения на установените правила, оставяйки на негово място бележка, че „този туит вече не е достъпен“. „Предприехме подходящи действия по този туит за нарушаване на политиката ни за дехуманизация“, заяви агенцията, цитирана от говорител на Tуитър. В същото време, в резултат на съответните действия на ръководството на компанията, не се появяват нови съобщения на страницата на китайското посолство в социалната мрежа от 8 януари, посочва агенцията.

Белият дом с нов акаунт в Twitter

Има нов профил @WhiteHouse. Това съобщение се появи в Twitter към следващите Белия дом. След като президентът Байдът и вицепрезидентът...

Във вторник заемащият длъжността държавен секретар в администрацията на Тръмп, направи изявление, в което описа действията на Китай срещу уйгурите в Уйгурския автономен район Синцзян като "геноцид" и "престъпления срещу човечеството". Кандидатът за поста на държавен секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че е съгласен с тази оценка.

В отговор на подобно изявление говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг заяви, че Помпео „се представя като клоун на съдния ден и посмешище за целия свят“. В сряда китайското външно министерство обяви, че налага санкции на 28 американски граждани, заемали различни длъжности в администрацията на Тръмп, включително шефа на Националния съвет по търговията в Белия дом Питър Наваро, помощника на президента по националната сигурност Робърт О'Брайън, посланика на САЩ в ООН Кели Крафт, бившия шеф на Министерството на здравеопазването на САЩ Алекс Азар и бившият съветник по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън.

СУАР е разположен в северозападната част на Китай и е населен от едно от най-многобройните национални малцинства в страната - уйгурите, повечето от които са мюсюлмани. Според китайските власти, в Синдзян действат сепаратистки групи, свързани с международното терористично ислямистко движение.

През август 2018 г. представители на върховния комисар на ООН по правата на човека заявиха, че са получили обективни доказателства, че до 1 милион уйгури могат да бъдат незаконно задържани в поправителни лагери в СУАР. Службата предложи да изпрати наблюдатели в региона, като изрази загриженост относно ситуацията там.

Дахер Ламот: Реално Фейсбук и Туитър нямат конкуренция, но виновни сме и ние

"Решението е конкуренция. Състезанието. Демокрацията е нищо друго, освен платформа, която би трябвало да гарантира лоялна конкуренция. ...

Китайските власти многократно отричат информация за създаването на мащабна мрежа от наказателни заведения в Синдзян. В същото време в края на 2018 г. те съобщиха, че в региона има центрове за образование и професионално обучение.

Според китайски служители има хора, които са попаднали под влиянието на идеите за тероризъм и екстремизъм и са обучавани на китайски език, основите на писането, комуникативните умения и основите на законодателството на КНР. Властите на страната не посочват точния брой на хората, задържани в тези центрове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка