Twitter официално показа, че Тръмп е лъжец, президентът на САЩ се разгневи (СНИМКИ)

4602
Twitter официално показа, че Тръмп е лъжец, президентът на САЩ се разгневи (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини социалната мрежа Twitter, че се намесва в президентските избори и потиска свободата на словото, след като микроблог мрежата определи един от неговите постове като съдържащ неистина.

"Twitter сега се намесва в президентските избори през 2020 г. Те казват, че моите думи за гласуването по пощата, което ще доведе до широка корупция и фалшификация, са неверни и се основават на проверка на факти, направена от фалшивите новини на CNN и The Washington Post. Twitter напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да позволя това да се случи!", написа американският президент ... в Twitter.

По-рано системата постави предупредителна икона под съобщението му за фалшификации при гласуване по обикновена поща, приканвайки потребителите да се запознаят с фактите за гласуване по пощата. Тръмп директно написа, че да ползваш пощата за гласуване означава пощенската кутия да бъде "ограбена" и вотът - фалшифициран.

Означението под поста на президента води до специална страница в Twitter, която започва с линк към статия на Politico под заглавието "Тръмп отправя необосновани твърдения, че гласуването по пощата води до фалшифициране на резултатите".

Тръмп критикува практиката за гласуване по пощата като повод за това беше намерението на губернатора на Калифорния Гавин Нюзъм на предстоящите общи избори през ноември да изпрати бюлетини на всички избиратели в щата по пощата. Според Тръмп гласуването по пощата не е прозрачно и бюлетините могат да се фалшифицират. Републиканската партия дори заведе дело, оспорвайки този подход на гласуване, посочва БГНЕС.

Междувременно потребители съобщиха за срив на социалната мрежа Twitter в няколко държави. Това показаха данни и от сайта Downdetector, който следи работата на популярните интернет сайтове.

Най-много проблеми бяха отчени във Великобритания, Франция, Холандия, САЩ, Малайзия и Япония. Според сигналите почти половината - 49%, изпитвали проблеми с приложението за iPhone и iPad. Други 36% се оплакаха от неправилното функциониране на сайта, а 13% срещнаха проблеми с приложението за Android.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com