В САЩ: Над 30% от либералната младеж и 5,6% от американците се определят като ЛГБТ

4136
В САЩ: Над 30% от либералната младеж и 5,6% от американците се определят като ЛГБТ
Снимка: iStock/Guliver

През изминалата седмица бяха публикувани резултатите от социологическо проучване на института Галъп, което показа, че днес все повече и повече американци се идентифицират като ЛГБТ хора. Ако през 2017 г. те са били 4,5%, днес те съставляват 5,6% от цялото население на САЩ, пише Ели Гарди в консервативното американско онлайн списание The American Spectator. Материалът е представен без редакторска намеса от агенция Фокус.

Но показателите за принадлежност към ЛГБТ варират в различните групи. Либералите, младежите и жените са по-склонни да се идентифицират като ЛГБТ.

Възрастовите разлики са просто невероятни. Сред бейби бумерите (родени между 1946 и 1964) само 2% се определят ЛГБТ. Но сред поколение Z (родени между 1997 и 2002 г.; хора от 18 до 23 години) 15,9% вече принадлежат към тази категория, тоест почти всеки шести. По същия начин политическите пристрастия също имат силен ефект върху самоидентификацията. 13% от либералите се смятат за ЛГБТ и само 2,3% от консерваторите.

Ако разгледате цифрите за сексуална ориентация по възраст и политически пристрастия, се очертава поразителна тенденция. Политически либералната младеж се присъединява към редиците на ЛГБТ с астрономически темп.

30,7% от възрастните либерали от поколение Z (родените между 1997 и 2002 г.) се идентифицират като ЛГБТ, докладва институтът Gallup.

Междувременно 6,6% от консерваторите от поколение Z се определят като ЛГБТ.

Никога преди толкова много американски младежи не са избягвали хетеросексуалните връзки. И нито едно поколение не е изразявало такава решителност да изостави раждането на биологични деца. Подобни промени биха могли да променят коренно начина, по който американското общество мисли за семейството.

Про-ЛГБТ организациите приписват нарастването на броя на американците, които се идентифицират, на ЛГБТ, на толерантността и приемането, които позволяват на хората да покажат истинската си идентичност. Например, президентът и главен изпълнителен директор на ЛГБТ организацията GLAAD, Сара Кейт Елис, казва: „Ново изследване на Gallup доказва, че видимостта и разпознаването в комбинация могат да съборят вратите на много предразсъдъци“.

Такива защитници вярват, че има много повече ЛГБТ хора, те просто още не признават това, дори пред себе си, тъй като обществото остава нетолерантно към хомосексуалността и трансджендъризма.

Училището за обществено здраве в Йейл публикува данни от своето проучване за 2019 г., което показва, че 83% от ЛГБТ хората в света все още не признават ориентацията си. Изследователите са получили тази цифра, като са екстраполирали данните за броя на ЛГБТ хората в Европа на целия свят, включително на тези места, където нивата на такава самоидентификация са ниски, например в Азия, тропическа Африка и Близкия изток. Учените основават заключенията си, че принадлежността към ЛГБТ е вродена черта и показателите за такава принадлежност са постоянни, независимо от държавата и населението. Те твърдят, че когато отношението към хомосексуалността и трансджендъризма стане по-благоприятно, броят на хората, които се самоопределят като ЛГБТ, ще се увеличи.

Според тази логика сред американските консерватори има много повече ЛГБТ хора от 2,3%. Привържениците на такава теория могат да кажат, че тези хора просто не са се разкрили. Тяхната идентичност е силно потисната в политическа среда, където мнозинството се противопоставя на еднополовите бракове и вярва, че полът не трябва да се променя.

В тази обстановка младите американски прогресисти са идеалната група за демонстриране на честотата, с която всъщност се раждат лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора. В крайна сметка представители на поколение Z, които се смятат за либерали, масово признават и одобряват принадлежността на хората към ЛГБТ общността и призовават другите да не крият самоидентификацията си. В този случай се оказва, че 30% от населението на света е ЛГБТ.

Съществува и точно противоположна теория, според която, да бъдеш ЛГБТ е социално обусловено и че повече от 30% от либералните младежи се самоопределят като гей и транссексуални поради причината, че подобна самоидентификация се приветства в кръговете на младите прогресивисти. Днес либералните младежи смятат ЛГБТ хората за защитена класа, придават по-важен социален статус на хомосексуалистите и транссексуалните хора и дори отделят цял месец в годината за участие в паради и събития за популяризиране на ЛГБТ принадлежността. В такава среда младите хора имат повече стимули да формират ЛГБТ идентичност.

Ердоган атакува ЛГБТ движението в Турция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник атакува ЛГБТ движението, обвинявайки го във "вандализъм" и дистанцирайки младит...

Освен това в либералната политика съществува идеологическо движение, което е скептично настроено към традиционната роля на жените в брака и майчинството. Това скептично отношение към брака е придружено от антипатия към мъжете. Мъжете представляват патриархално общество, където само те могат да бъдат лидери в търговския, политическия, религиозния и културния живот. Недоволството от това състояние на нещата принуждава жените да търсят различен начин на живот, при който те ще се освободят от господството на мъжете.

Тогава откриваме, че огромен брой млади хора, особено либерални жени, се смятат за бисексуални. 11,5% от хората от поколение Z се идентифицират като бисексуални в анкетата на Gallup. Това са 72% от всички в поколението Z, които се идентифицират като ЛГБТ.

В социална среда, в която много млади хора се идентифицират като лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални и транссексуални, съществува социален натиск за адаптиране. По-специално, все повече млади момичета и жени се идентифицират като транссексуални. Университетът Браун проведе проучване през 2018 г. и стигна до следния извод: бързо нарастващото разстройство на половата идентичност при момичетата и младите жени може да се дължи на факта, че много от техните познати са също ЛГБТ. Така че това може да е следствие от психическо взаимно влияние, един вид „социална инфекция“, когато едни копират поведението на други.

Друга проява на социален натиск наблюдаваме сред младите знаменитости, които рекламират бисексуалност и хомосексуалност, както и насърчават младите си фенове да заявят открито своята ЛГБТ принадлежност. „Ютюбърът“ и танцьор Джоджо Сива, актрисата Лили Райнхарт, певицата Кара Делевинг, актрисата Кеке Палмър - всички тези млади прогресивни знаменитости се откриха през последните години и започнаха с гордост да изповядват своята нетрадиционна сексуална ориентация. А феновете и медиите им се възхищават за това признание.

17-годишната Сива, която призна през януари, че е „член на ЛГБТ общността“, заяви във видеопризнанието си: „Сега е важно това, което знаете: няма значение кого обичаш, това е нормално, това е готино, защото целият свят е за вас“.

Все повече българи приемат ЛГБТИ хората

Над половината от българите са напълно съгласни, а още една четвърт са общо взето съгласни, че човешките права трябва да бъдат гарантир...

Това явление може да се обясни и с факта, че младите хора все повече експериментират със секс. Това се отразява особено в разпространението на порнография сред младите хора. Според портала PornHub, снимките на лесбийки през последните години са най-популярни сред жените и сред младите хора от всички полове на възраст между 18 и 24 години.

Проучване сред 11 000 любители на порнографията показа, че колкото повече порно гледа човек, толкова повече шансове има да се обяви за бисексуален. Сред тези, които гледат порнография веднъж седмично, 13,09% се смятат за бисексуални, което е много повече от общия показател в САЩ, където 3,1% от американците се обявяват за бисексуални. Тази цифра нараства рязко до 19,73% сред тези, които гледат порно няколко пъти седмично, до 23,01% сред тези, които гледат порно веднъж на ден, и до 27,46% сред тези, които гледат порнография по няколко пъти на ден.

Увеличаването на броя на ЛГБТ хората сред младежта и особено сред хората с либерални политически възгледи ще доведе до придаването на все по-голямо политическо значение на проблемите с идентичността и проблемите с ЛГБТ.

Администрацията на Байдън вече постави проблемите с ЛГБТ в центъра на своя дневен ред, предлагайки за приемане Закона за равенството. По време на предизборната кампания Байдън го посочи като един от „основните си законодателни приоритети“. Този закон ще защитава сексуалната ориентация и половата идентичност по същия начин, по който расата е защитена днес. Тя ще се хареса на младите прогресивисти, които искат религиозните училища и агенциите за осиновяване да признават еднополови бракове, трансджендърите да могат да използват женски тоалетни и да се състезават в женскте спортове, а лекарите да са длъжни да извършват операции за смяна на пола.

По въпроса за самоидентификацията има дълбоко разделение между младите либерали и консерватори. Либералите от поколението Z са 4,5 пъти по-склонни от консерваторите да се идентифицират като ЛГБТ. В дългосрочен план това може да доведе до още по-големи политически разделения. Напрежението може да се засили с появата на нова политическа реалност. А именно това се случва, когато желанията на едната страна - законно признаване на хомосексуалната и транссексуалната идентичност в цялото общество - влизат в противоречие с мнението на другата страна за правото на религиозна свобода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com