Венецуелски затворници си направиха нощен клуб

9356
Венецуелски затворници си направиха нощен клуб

Излежаващите присъди в затвора на венецуелския остров Маргарита си направиха нощен клуб с цветомузика и стриптийзьорки, предаде БГНЕС.

Клубът бе открит в присъствието на роднини на затворниците, рекламирали активно мероприятието в социалните мрежи. Клубът е снабден с климатици и професионално музикално и светлинно оборудване. Купонът продължил през цялата нощ, като засега от министерството по делата на затворите не са излезли с коментар.

По данни на в. "Ню Йорк Таймс", още преди откриването на клуба затворниците на о-в Маргарита се радвали на доста привилегии, за които подкупените надзиратели си затваряли очите. В затвора редовно бивали организирани боеве с петли с големи залози, продавали се дрога и алкохол, а стига да си платиш, биваш уреден и с проститутка.

Някои от затворниците дори се разхождали открито с автоматично оръжие, изживявайки се като шерифи. Охраната не смеела да им каже нищо, още повече че имала финансова изгода от всичко, което се случвало в затвора. Изправителното учреждение на о-в Маргарита предлагало доста по-добри условия от другите подобни в страната - стига да разполагаш с пари.

Понастоящем във Венецуела има около 48 хил. затворници, при общ капацитет на затворите 16 хиляди души. Пренаселеността прави условията в затворите изключително тежки - но не и за затворническите босове, тънещи в лукс, на които всички са роби, в това число и надзирателите.

При въоръжени конфликти и вътрешни "екзекуции", наредени от затворническите босове, в затворите във Венецуела годишно загиват около 600 хил. души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com