Въоръжен мъж опита да проникне в сграда на ФБР, стигна се до престрелка с полицията (ВИДЕО)

4702
Въоръжен мъж опита да проникне в сграда на ФБР, стигна се до престрелка с полицията (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Въоръжен мъж се опита да проникне в сградата на ФБР в Синсинати, щата Охайо, след което избяга и влезе в престрелка с полицията, съобщиха властите, цитирани от световните агенции. 

Инцидентът започна около 9,15 сутринта, когато заподозреният неуспешно се опитал да влезе в зоната за проверка на посетители на сградата на ФБР. След това той избягал от района с бяла кола, насочвайки се на север по междущатска магистрала 71.

ФБР претърси дома на Тръмп във Флорида

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че резиденцията му Мар-А-Лаго във Флорида е била "обискирана" от агенти на ФБ...

Около 20 минути по-късно щатски полицай забелязал автомобила в близкия окръг Уорън и се опитал да го спре. Последвало преследване, при което заподозреният стрелял с оръжието си по щатския полицай, съобщи пред медиите говорителят на щатската магистрална полиция в Охайо Нейтън Денис, предава БТА.

В крайна сметка превозното средство спряло и между заподозрения и полицейските служители започнала престрелка. Няма пострадали полицаи. В крайна сметка нападателят е бил ликвидиран от органите на реда.

В резултат на това бяха затворени няколко магистрали в района на Синсинати. Местна агенция по извънредните ситуации съобщи по-рано, че заподозреният е носел сива риза и бронежилетка. BBC News съобщи, че заподозреният е бил въоръжен с автомат AR-15, за чиято забрана многократно се е обявявал президентът на САЩ Джо Байдън. В края на юли Камарата на представителите на САЩ одобри постановление в този смисъл. 

Ревността помага на Ружа Игнатова да избяга на ФБР - засега (ВИДЕО)

На 01.07.2022 г. ФБР включва Ружа Игнатова в списъка на десетте най-издирвани бегълци в света. ФБР предлага награда от 100 000 долара з...

ФБР е обект на онлайн заплахи, откакто неговите агенти претърсиха имението на бившия президент Доналд Тръмп във Флорида тази седмица като част от разследване за документи, изнесени от Белия дом, когато той напускаше поста през януари 2021 г., припомня Ройтерс.

Заплахите срещу агенти и офиси на ФБР в цялата страна се увеличават, откакто федералните агенти изпълниха заповед за обиск в Мар а Лаго. Потребители на социалната мрежа Габ, популярна сред бели расисти и антисемити, предупредиха, че се готвят за въоръжен бунт, съобщава Асошиейтед прес.

Федералните служители проследяват серия от притеснителни разговори в Габ и други платформи, заплашващи с насилие срещу федерални агенти.

Директорът на ФБР Кристофър Рей осъди заплахите, докато посети друг офис на агенцията в Небраска вчера. "Насилието срещу органите на реда не е решението, независимо от кого сте недоволни", заяви той вчера в Омаха. Също вчера ФБР предупреди агентите си да избягват протестиращи и да се уверят, че пропуските им "не се виждат извън пространството, принадлежащо на ФБР", като съобщи за увеличаване на заплахите в социалните медии срещу служителите и обектите на службата. Агентите се предупреждават и да следят внимателно обстановката и да внимават за потенциални протестиращи.

ФБР: Huawei може да наруши секретни комуникации за ядрения арсенал на САЩ

Произведено в Китай оборудване за мобилни телефони, разположено в близост до американски военни бази, има потенциал да улавя и да наруш...

Предупреждението не споменава изрично обиска в Мар-а-Лаго тази седмица, но посочва, че за онлайн заплахите вероятно се дължат на "неотдавнашни информации в медиите за разследващата дейност на ФБР".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка