Защо Гислейн Максуел носи дрехи от хартия?

13393
Защо Гислейн Максуел носи дрехи от хартия?
Снимка: Getty Images/Guliver

Заради високия риск от самоубийство Гислейн Максуел е била накарана да носи в ареста хартиени дрехи и да спи на книжни чаршафи, предаде БГНЕС.

Преди седмица 58-годишната дъщеря на бившия медиен магнат Робърт Максуел бе арестувана в имението си в Ню Хемпшир, след което бе откарана в Центъра за задържане в Бруклин.

Според служители в центъра, има явни притеснения, че тя може да навреди на себе си или че други затворници може да се опитат да я нападнат. Поради тази причина сигурността ѝ е основен приоритет и на случая се гледа с особено внимание, пише „Таймс”.

Припомняме, че срещу Максуел са повдигнати шест обвинения – за примамване на непълнолетни лица за извършване на незаконни сексуални действия и две обвинения за лъжесвидетелстване.

Между 1994 и 1997 Максуел е сред най-близките сътрудници на Епщайн и е била също в „интимни отношения“ с него, се казва в обвинителния акт.

ФБР арестува бившата приятелка на Епщайн

Гислейн Максуел, бившата приятелка на покойния финансист Джефри Епщайн, беше арестувана в САЩ от служители на ФБР, разследващи сексуалн...

Една от предполагаемите жертви на Епщайн - Вирджиния Джуфре, обвини Максуел, че я е назначила за масажистка на финансиста на 15-годишна възраст.

Други жени също твърдят, че Максуел е участвала в деянията на Епщайн. Една от тях - Сара Рансъм, сподели, че Максуел е контролирала момичетата и е била тяхна „мадам“.

Твърди се, че Максуел е имала много контакти е че е запознала Епщайн с много от нейните богати и могъщи приятели, включително Бил Клинтън и херцога на Йорк.

Прокурорите настояха на Максуел да ѝ бъде отказано освобождаване под гаранция, тъй като представлява „екстремен“ риск за бягство, изтъквайки, че разполага с паспорти от САЩ, Великобритания и Франция.

Установено е наличието на 15 банкови сметки, свързани с нея, като общият баланс в тях варира от стотици хиляди долари до над 20 милиона долара.

Вирджинските острови с нови обвинения срещу мъртъв американски милиардер

Властите на Вирджинските острови повдигнаха нови обвинения на финансиста Джефри Епстийн, който се самоуби в американски затвор, след ка...

Ако бъде осъдена, Максуел може да получи присъда до 35 години.

Адвокатът на жертвите на Джефри Епщайн Спенсър Кувин заяви преди дни, че се опасява, че на Максуел може да трайно да ѝ бъде „затворена устата” още през първите дни на престоя ѝ в ареста.

Жертвите на Епщайн се опасяват, че тя „знае твърде много” и има гора, които искат да я накарат да замълчи.

„Не мисля, че тя ще излезе жива от затвора”, каза Кувин и припомни, че когато е прогнозирал същото за Епщайн, хората са му се смеели.

Милиардерът педофил Епщайн беше намерен мъртъв в килията си през август миналата година, докато чакаше съдебен процес за сексуална злоупотреба с малолетни и трафик на жени и момичета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com