Засилва се натиска сред демократите да бъде направен опит за импийчмънт на Тръмп

2107
Засилва се натиска сред демократите да бъде направен опит за импийчмънт на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Представителката на демократите Александра Окасио-Кортес заяви, че е време лидерите на партията да разрешат започването на процес на импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп, заявявайки, че възпрепятстването от страна на администрацията на надзорните усилия на депутатите не им оставя друг избор, предаде БГНЕС.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси досега се съпротивляваше на демократите да започнат процедури за импийчмънт, вместо това подкрепяше продължаващите разследвания на Тръмп и неговата администрация в многобройни комисии.

Според данъчните в САЩ Тръмп трябва да даде данъчните си декларации на Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп трябва да предостави данъчните си декларации в Конгреса, освен ако не се възползва от изключителни...

Все повече демократи открито обсъждат това, а либералите като Окасио-Кортес, която нашумя с утопичната Green New Deal, засилват натиска.

"Мисля, че е време за нас поне да отворим запитване за импийчмънт ... нямаме избор, мисля, при този сценарий", каза Окасио-Кортес пред Камарата на представителите. Тя заяви, че докладът на специалния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в кампанията от 2016 г. е описал доказателства за възпрепятстване на разследването от страна на изпълнителната власт, добавяйки, че докладът е посочил директно Конгреса като орган, който да предприеме съответните действия.

Докладът на Робърт Мълър не обяви, че президентът е възпрепятствал правосъдието, но и не го оправда - поне според показаното публично.

"Сега президентът активно обезкуражава свидетелите да идват, за да отговорят на правно обвързваща ги призовка от Конгреса", добави Окасио-Кортес. Бившият съветник на Белия дом Дон МакГахан във вторник се противопостави на призовка от комисията на съдебната власт, под натиск от Белия дом.

Снимат филм за живота на Доналд Тръмп

Американският режисьор Джеймс Грей обяви, че ще снима филм за живота на президента на САЩ Доналд Тръмп в неговите младежки години. Фил...

"Достигнахме до момент, в който не можем дори да си вършим работата. И мисля, че е напълно уместно, като се има предвид това огромно количество доказателства и продължаващите действия от страна на изпълнителната власт, че ние упражняваме властта си като равноправени на правителството", каза Окасио-Кортес.

Тя заяви, че не е сигурна дали защитниците на импийчмънт са мнозинството от демократите в залата, но и че тя лично не изпитва много силна съпротива срещу импийчмънта.

Друг депутат демократ - Джон Ярмут, заяви, че смята, че Пелоси осъзнава, че събитията се движат в посока на импийчмънт, въпреки че лидерът на Демократическата партия твърди, че продължава да се съсредоточава върху разследванията на администрацията на Тръмп. Пелоси слушаше докато защитниците на импийчмънта говориха на среща в понеделник с високопоставени демократи, каза Ярмут.

"Мисля, че тя осъзнава, че пътят все по-неизбежно води към процес на импийчмънт. Но иска да позволи на всички тези комисии да си свършат работата", заяви още Ярмут пред Камарата на представителите.

Доналд Тръмп е спечелил близо половин милиард долара през 2018 година

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е спечелил поне 479 милиона долара през 2018 година, информира британският вестник The Ind...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com