№1 в света срещу №20: дни преди Уимбълдън, Медведев има сметки за разчистване

1010
№1 в света срещу №20: дни преди Уимбълдън, Медведев има сметки за разчистване
Снимка: Getty Images

Остават малко дни до началото на най-стария и престижен турнир в тениса - Уимбълдън. Довършват се последните по-големи състезания преди него, а едно от тях е в Майорка, Испания. Именно по тревните кортове в иберийската страна можем да видим и настоящия световен номер едно в ранглистата - Даниил Медведев.

Медведев със сериозен тест в Испания

Той се включи директно от осминафиналилте, където победи Аслан Карацев, но не и без да загуби сет - с 1:2. Сега, поне на хартия, за руснака предстои дори още по-сериозно препятствие. Става въпрос за 20-ия в световната ранглиста при мъжете Роберто Баутиста Агут.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Даниил Медведев е 1,31, докато победа за Роберто Баутиста Агут е със ставка 3,85. Двамата ще се изправят един срещу друг на централния корт днес, четвъртък, 23-и юни, не преди 17:00 часа българско време.

В съперничеството между двамата Роберто Баутиста Агут има сериозно предимство, като води с 3:1 победи в преките двубои. Трябва да се отбележи обаче, че последната им среща дойде само преди дни (17-и юни) и бе спечелена от руснака. Това е и единственият им мач на трева.

Във въпросния дуел отпреди дни Медведев бе безпощаден и отпусна общо шест гейма на опонента си, без да позволи да загуби сет по пътя си в Германия. Тогава първият сет бе спечелен на 2. Коефициентът отново в първия сет да има малък брой геймове и те да са под 9,5 е 2,30, докато за над 9,5 е 1,67.

Всички останали въпросни срещи между двамата са на хард и съответно през 2017, 2020 и 2021 година. В два от тези случаи Роберто Баутиста Агут не е давал на Медведев да спечели и сет. Така цели три от общо четирите им срещи на професионалния тур завършват в два сета.

Медведев срещу Баутиста Агут: измерение в цифри

Коефициентът на efbet Медведев да спечели поне един сет и днес е 1,12 (и съответно 6,80 коефициент за това да спечели точно един сет), докато ставката за това Роберто Баутиста Агут да завоюва сет е 1,92 (и съответно 3,65 да спечели точно един сет).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com