10 лесни и бюджетни начина да създадете допълнителен уют в кухнята

7334
10 лесни и бюджетни начина да създадете допълнителен уют в кухнята
Снимка: iStock/Guliver

В кухнята готвим, събираме цялото семейство на вечеря, обсъждаме новините с приятели, пием чай сами и релаксираме. Затова искате кухнята да е удобна. Как да постигнете това?.

1. Плакати

Бюджетен вариант за придаване на настроение на всяка стая. В кухнята те изглеждат особено подходящи. Плакати с различни размери изглеждат добре, но в една и съща тема. Ако един комплект ви омръзне, добре е да имате заместител за него. Също така е добра идея да направите няколко комбинации от плакати и да ги променяте в зависимост от настроението или сезона.

2. Покривка за маса

С помощта на покривка е лесно да създадете настроение за цялата кухня. Изберете материал, който е лесен за почистване или може да се пере в пералня, тъй като е малко вероятно да успеете да предпазите покривката от петна. Материалът определя колко дълго покривката ще изглежда нова и подредена.

Съвети за уютен интериор

3. Тюл

Много хора предпочитат да не слагат тюл в кухнята и напразно. Правилно подбраният тюл придава уют и създава усещане за лекота. Кухнята сякаш е изпълнена със светлина и въздух.

4. Салфетки за чинии

Този елемент на декора може да бъде направен със собствените ви ръце и да му придадете индивидуална жар. За такива салфетки можете да изберете всякакъв материал, а не непременно плат. Ютата изглежда добре. Ако направите няколко различни комплекта, можете бързо да трансформирате кухнята, ако е необходимо.

5. Гирлянд

Кой каза, че това е изключително новогодишен атрибут? Гирляндите отдавна се използват в интериора, независимо от времето на годината, защото създават празнично настроение и комфорт. Разбира се, кухнята е функционално пространство и намирането на място за гирлянд не е толкова лесно, колкото в спалнята или хола. Най-добрият вариант е да поставите около периметъра на отвора на прозореца или над завесите.

9 цвята в интериора, които ви лишават от енергия

6. Възглавници на столове

Нищо не създава комфорт така, както текстилът. Но не всеки текстилен декор е подходящ за кухнята. Възглавниците за столове са чудесен вариант. Те ще придадат на интериора мекота, няма да заемат твърде много място и в допълнение към декоративния компонент ще донесат и ползи.

7. Декор на отворени рафтове

Ключът тук е умереността. Въпреки това кухнята си остава кухня и декорът не трябва да пречи на функционалността. Но няколко добре проектирани и хармонизиращи елемента могат да трансформират пространството.

8. Цветя в саксии

Зелените растения винаги добавят живот към интериора. За кухнята трябва да изберете непретенциозни растения. Не забравяйте, че цветята не трябва да се поставят твърде близо до печката.

Тенденции в интериора за 2023 г.

9. Ваза на масата

Това е най-лесният начин да разнообразите интериора си. Лаконична прозрачна ваза ще свърши работа. Съдържанието ѝ може да се променя в зависимост от настроението. Вазата може да бъде напълнена с букет от свежи цветя, мъртво дърво или дори декоративни камъни.

10. Дървени кутии

Обработената дървесина винаги придава комфорт на кухнята. В такива кутии можете да съхранявате подправки или кухненски дъски.

Не е необходимо да прилагате всички методи във вашата кухня. Започнете с няколко декоративни елемента и постепенно изградете свой собствен стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно