10 модни урока от Джорджо Армани

11804
10 модни урока от Джорджо Армани
Снимка: Getty Images/Guliver

Джорджо Армани е един от най-влиятелните модни дизайнери в света. Прави революция в модната индустрия и доказва, че луксът не винаги означава дискомфорт. Ето няколко модни урока от този модния гуру, които ще са от полза за всяка жена.

1. "Елегантност не е да те забележат, елегантност е да те запомнят."

Модният свят заговори за Армани след излизане на филма "Американски жиголо" през 1980 г, в който Ричард Гиър беше облечен в негови дрехи от главата до петите. Всички мъже в света искаха да изглеждат като великия актьор. Започнаха да носят сака, панталони, ризи и вратовръзки с марката Armani.

2. "Разликата между стила и модата е в качеството."

Армани променя завещанието си всяка седмица

"Написах завещанието си, но го променям почти всяка седмица", заяви италианският дизайнер Джорджо Армани в интервю за френския вестник ...

Отличителен белег на Армани са перфектната кройка, меките тъкани и минимализмът. Според него „простотата е ключът към истинската елегантност“. Дрехата трябва да е изчистена и в хармония с човека, който я носи.

3. "Евтиният чифт обувки са лоша икономия. Обувките са основата на вашия гардероб".

4. "Да изглеждаш секси е въпрос на увереност. Сексапилът е състояние на духа, а не на тялото."

Армани споделя, че би искал да е по-висок и да има по-аристократичен нос. Но трябва да се задоволи с това, което има и максимално да се възползва от него.

5. "Радвам се, че в наши дни желанието да изглеждаш елегантно е отново на мода. Елегантността е ключът към вечния стил, нещо, което никога не излиза от мода. За мен стилът е по-важен от краткотрайните модни тенденции."

Армани направи трайни промени в модните закони, като въведе нови стандарти в модната индустрия. Той премахна излишните аксесоари и добави спортни детайли в деловото и вечерно облекло. Създаде по-свободни и удобни панталони и сака, които позволяват на хората да се движат с лекота и в същото време да изглеждат стилно и делово.

6. "Не се старайте много при избирането на дрехи. Най-елегантните хора изглеждат така, сякаш не са положили никакви усилия за външния си вид."

Какво може да разкаже любимият ви цвят за вас

Цветът пряко влияе на нашето настроение и самочувствие. Освен това, определен нюанс може да привлече вниманието или, напротив, да отблъ...

В началото на кариерата си Армани отхвърля използването на всякакви панделки и дантелки и обявява минимализма за свой основен принцип. Отличителна черта на стила му е небрежната елегантност. Той смекчава линиите и тъканите, което прави дрехите му по-приятни и удобни.

7. "Черното и тъмносиньото ви правят по-слаби от всеки друг цвят. С тези цветове от палитрата може да експериментирате спокойно с всякакви форми и материи."

8. "Парфюмът е много повече от екстракт, парфюмът е присъствие в пространството. За мен парфюмът е мистика."

9. "Избирайте неутрални платове без ярки орнаменти. Те са по-трайни от модните тенденции."

Хората, работили с Армани, твърдят, че ръцете му са вълшебни. Самият маестро не отрича това и твърди, че когато докосва платовете, се излъчва специална енергия. Точно тази енергия му помага да избере най-добрите материи. И после като истински магьосник моделира платовете около телата на моделите. Армани споделя, че този процес е "най-чувственият в света".

Как модата влияе на самочувствието, щастието и живота на жената

Модата, по един или друг начин, влияе на живота ни. Тя включва различни стилове на обличане, прически, грим, аксесоари. Ако човек следв...

10. "Философията ми е да помогна на жените и мъжете да се чувстват по-удобно и по-уверени в дрехите, които носят. Аз вярвам, че стилът е единственият истински разкош, който може да си позволите."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com