10 Не!Ща от Мета-бъдещето

7820
10 Не!Ща от Мета-бъдещето
Снимка: Facebook

Компанията зад основните ни средства за комуникация, приемането на политически, здравни, религиозни и венерически идеологии, пускането на безсмислени story-та от деня и откриването, че в родината е пълно с жени, които изкарват нелоши пари от това да се снимат по гащи в курорти, смени своето име. Facebook вече е собственост не на себе си, а на Meta, където още са Instagram, WhatsApp и още цяла сюрия по-малко познати работи. И конкуренцията от Microsoft анонсираха, че ще правят своя си метавселена, което значи, че и Мъск ще се включи, защото той е барабар Петко с мъжете и на всяка манджа мерудия.

Анонсът за бъдещето на корпорациите е създаването на технологични паралелни вселени, което окрили футуристите, изплаши традиционалистите и озадачи всички нормални хора. И шестимата.

Ето какво очакваме ние от цялата тая дандания. Ето какво с-Мета-ме, че предстои:

1. Всички ще сме против да бъдем все по-зависими от технологиите и да им доверяваме за и от себе си. Личната ни неприкосновеност ще бъде застрашена. Но от друга страна, сигурно ще има много хубави джаджи на изплащане без лихва за първата година и няма да се сдържим.

2. Правосъдната система ще се смени. Ето, карате си колата, някой ви засича, слизате да се псувате. Но вие сте в Мета-вселената, всеки може да види ситуацията и просто няма нужда от препирня. Изчаквате 5 минути и който има повече лайкове и положителни реакции, печели.

3. Записването на бази данни с всичко, ще бъде страшно полезно. Къде сте били, какво сте казали, с кого сте говорили, какво сте си мислили. Всичко ще бъде прецизно записано с точен час, локация и подробности. Това ще се ползва като VAR във футбола и винаги ще можем да проверим кога сме изпаднали в житейска засада.

4. Човек ще може да изкарва пари, докато спи, ако позволи в сънищата му да се излъчват рекламни банери.

5. Хората, които не ползват особено умовете си, ще могат да отдават сървърно пространство и да поддържат cloud-услуги. Вместо да летите в облаците и да прахосвате времето си, ще може да споделяте облачните си кухини с фирми и крайни потребители и да изкарвате пари, буквално докато тъпеете.

6. Освен биологичен и социален пол, ще трябва да си пишем и виртуален. Вероятно ще е съчетание от това какъв slot за SSD имате

7. Ако те блокират за 30 дни за ползване на цинична дума в Мета-вселената, влизаш и в истински затвор в живия живот..

8. Ще измислят молекулярни 3D принтери, които ще могат да произвеждат атоми и молекули на всякакви неща. И ще можеш да си поръчваш храна, мебели и наркотици, а те директно ще ти печатят, за да не излизаш навън, поне докато отмине Делта Ултра Про Макс Лайт варианта на китайския вирус.

9. Няма да се провеждат избори повече. Дори електронното гласуване ще е назадничаво. Директно в реално време ще се изчислява популярността на една или друга партия и правителствата ще се сменят по пет на ден спрямо какво мисли електоратът.

10. Сеирджиите вече няма да имат нужда от телефони, с които да записват нечии беди за социалната мрежа, вместо да помогнат. Така няма да са им заети ръцете и да имат оправдание да не помагат на закъсалия. Или пък спокойно ще могат да си онанират над чуждото нещастие поне.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...