10 признака, че връзката ви е успешна

1696

Връзката между двама е нещо лично, уникално и различно. Всяка връзка има своите възход и падение, красиви моменти, незабравими мигове, но и конфликти, несъгласия и други неизбежни фактори. Това, което можете да направите в моментите на несъгласие между вас и партньора ви, е да не позволите тези конфликти да останат неразрешени, а думите и емоциите неизказани. Това ще доведе единствено до дистанциране и влошаване на отношенията. А заздравяването на връзката изисква полагане на усилия и желание и осъзнаване от двете страни. Сближаването и изглаждането на конфликтите не е лесен процес, но когато любовта съществува, няма непреодолими проблеми.

За просъществуването на една връзка са необходими разбиране, компромиси, емоционална и физическа подкрепа и не на последно място да не очакваме да променим човека до нас, а да го обичаме с всичките му качества и недостатъци и приемаме такъв какъвто е.

5 златни правила за успешна връзка

В тази статия сме събрали десетте признака, че сте превъзмогнали различията и вашата връзка започва да се подобрява, а отношенията ви стават по-здравословни. Ето, кои са те:

1. Наричате нещата с истинските им имена и изказвате това, което мислите, без да се страхувате от сблъсъци и без да таите нищо. Това е така, защото вече сте се научили как да се справяте с трудностите.

2. Усещате в какво настроение е половинката ви независимо дали е лошо или не и знаете причината за това, без да питате. Това се случва с двойките, които са се напаснали идеално и се познават в дълбочина.

3. Оставили сте конфликтите назад във времето и във вашите отношения цари мира, а когато се случи по-разгорещен спорт, лесно намирате решение, защото предпочитате мирната обстановка.

4. Водите разговори и спорове спокойно без да повишавате тон и разрешавате конфликтите си по градивен начин и без крещене. Това е много важен признак, че връзката ви е здравословна и зряла.

ЗЛАТНИТЕ 8 правила за дълга и щастлива ЛЮБОВНА връзка

4. Приключили сте с опитите да изглеждате недостъпни в очите на половинката си и да предизвиквате интерес чрез дистанциране. Това е присъщо за нестабилните връзки. Ако сте преминали този етап, то връзката ви е хармонична и здрава.

5. Вече се усещате като цялостна завършена личност както по отделно, така и в двойката. Не се чувствате незавършена личност.

7.  Предприемате действия и вземате самостоятелни решения, без да изпитвате страх от реакцията на партньора си.

8. Разговорите ви един с друг са директни и ясни, без излишни увъртания и прикриване на емоции.

9. Не се обвинявате един друг, не се съдите или поставяте в неудобни ситуации.

10. Решавате проблемите си, като не допускате гнева да ескалира.

В любовта най-важно е да откриете пътищата един към друг, а когато отношенията ви се подобрят, определено ще го усетите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Коя риба е най-подходящата за...
Трите ЗОДИИ с луд късмет този ДЕКЕМВРИ...
Най-лесната рецепта, за чудни...
Зодиите, които ще имат невиждан...
За любов, за богатство, за късмет:...
Тайната на камериерките - с този...
Край на лошата миризма от обувките,...
Никулден е! Пригответе вкусен...
3 зодии, които няма да се чувстват...
Коя зодия ще открие голямата си...
Зодиите, които ще имат много ПАРИ...
Зодиите, за които декември и януари...

Последни новини