100% радост и индивидуалност в един смартфон

6883
100% радост и индивидуалност в един смартфон
Снимка: Samsung

Сгъваемите дисплеи са най-голямата иновация в дизайна на смартфоните от създаването им като продуктова категория насам. В лицето на Galaxy Z Flip4 Samsung представят на нашето внимание своето четвърто поколение смартфони с тази технология, след пионера Galaxy Fold (2019 г.). Ключовите думи за новото устройство са “рафиниране” и “зрялост”. Galaxy Z Flip4 демонстрира предимствата на сгъваемия форм-фактор по едновременно красив и практичен начин. Няма съмнение, че в бъдеще ще виждаме не само смартфони, но и други видове устройства със сгъваеми екрани - наследници на традиционните таблети, лаптопи и “всичко-в-едно” компютри.

Samsung Galaxy Z Flip 4 е смартфон-бижу - продукт, който кристализира и надгражда вече успешната формула на сгъваемите телефони Galaxy Z Flip - голям дисплей и възможности събрани в супер компактно тяло (в сгънат вид). Устройството е с по-тънки рамки и по-плоски ръбове от своя предшественик, и от пръв поглед създава "онова премиум усещане". Освен това Galaxy Z Flip4 изглежда като много забавна джаджа, и определено не разочарова в това, и други, отношения. “Умното бижу” се предлага в четири стилни цвята Bora лилаво, графитено, розово златно и небесносиньо.

Samsung Galaxy Z Flip4 е в супер удобните за прибиране и боравене габарити на, да речем - квадратно блокче шоколад. Устройството тежи 187 г, а в сгънат вид има размер 71,9 x 84,9 x 17,1 мм и гарантирано е най-мощното устройство, което бихте могли да пъхнете в джоба на дънките си. Малкият 1,9-инчов външен екран (резолюция 512x260 пиксела) дава достъп до разнообразни функции и информация, включително известия, ниво на батерията, времето, обаждания и дори визьор за камерата. И освен това е, чисто и просто красив, със своята разкошна Super AMOLED цветова палитра. Можете да разкрасите допълнително телефона си, като изберете хубав “тапет” за външния екран.

И изведнъж, от тази миниатюрна форма, устройството може мигновено да се разгъне до размер 71,9 x 165,2 x 6,9 мм, за да ни впечатли със своя 6,7-инчов сгъваем основен дисплей. Той е от екраните, с които Samsung обичат да се “фукат” (с основание) - Dynamic AMOLED 2x с разделителна способност от 2640 x 1080 пиксела, адаптивна честота на опресняване до 120Hz и 1200 нита пикова яркост.

Въпреки цялата си елегантност Galaxy Z Flip4 е “як” в повече от един смисъл. Рамките и пантата на сгъващия се панел са изработени от здравата алуминиева сплав Armor Aluminium, а предният и задният капак са от Corning Corning Gorilla Glass Victus+ - най-здравото стъкло, използвано в потребителската електроника. Новата панта е усъвършенстван вариант на, и без това отлична, конструкция. Тя е едновременно по-лека, по-тънка и по-здрава и според Samsung може да издържи поне 200 хил. сгъвания. Освен това далеч не е за пренебрегване, че телефонът има сертификат за водоустойчивост IPX8. Всичко това означава, че с вашия Z Flip4 няма да е свършено преждевременно след намокряне или заливане с кафе.

Всичко дотук безспорно звучи добре, но най-интересното все още предстои. Във фото/видео департамента Galaxy Z Flip4 разполага с 2+1 камери. Два основни 12-мегапикселови (широкоъгълна и ултраширокоъгълна) сензора плюс една 10-мегапикселова селфи камера. Основната камера е с автофокус, оптична стабилизация на изображението и 10-кратно дигитално увеличение. Освен снимки може да снима видео с 4K резолюция (3840 x 2160) при 60 кадъра в секунда. Към всичко това добавяме чудесен нощен режим, с който можете да документирате нощния си живот, ако имате такъв, и ако си струва документирането.

Това, обаче, далеч не е всичко. Черешката на тортата във фотото на Galaxy Z Flip4 са някои интересни и иновативни опции за заснемане. Например, с иновацията FlexCam можеш да снимаш със свободни ръце като просто сгънеш телефона под ъгъл, поставиш го и направиш крачка назад. Тази опция работи като магия и предлага безброй забавни начини за заснемане на селфита, групови снимки и видео, под всевъзможни ъгли. Освен, че е супер забавна (гарантирам от собствен опит), тази опция е истински божи дар за влогъри, тиктокъри и като цяло - създатели на съдържание.

Не по-малко интересна е функцията Quick Shot. Тя позволява да използвате основната задна камера без да разгъвате телефона. Външният екран служи за визьор, като можете да снимате в три режима (снимка, видео или портретен режим). При това можете да превключите към Flex режим, за да продължите да снимате със свободни ръце и без да спирате видеозаписа. Ще допълним, че можете да снимате директно в съответното приложение.

Samsung осигурява и допълнителна добавена стойност за потребителите, в резултат от своето партньорство с Google. Популярни приложения и услуги на Google като YouTube, Google Maps, Gmail и Google Chrome са оптимизирани за сгъваемия екран на Galaxy Z Flip4. Разполагате с режима Flex, който максимално използва предимствата на сгъваемия дисплей. Flex Mode се включва когато телефонът ви е частично сгънат (до 90 градуса). Активното приложение се разделя на две части, като в горната половина се показва основното съдържание, а в долната - допълнителни опции. Например, ако гледате YouTube, видеото e в горната част на екрана, а долната му част показва неща като коментари и контроли за управление. Наличен е и “тракпад” за навигация в приложението. Специално внимание изисква видеочатът с Google Meet (включва бившето приложение Google Duo), който сам по себе си изглежда като сериозна иновация на мобилното потребителско изживяване.

Не бива да забравяме чистата хардуерна производителност на Galaxy Z Flip4. Тя е достатъчна за всичко, което бихте искали, включително игри - в това компактно тяло се крие голяма сила. Тук откриваме осемядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 с 5G връзка, 8GB RAM и 128GB, 256GB или 512GB вградена памет. С отлични високоговорители и Dolby Atmos Galaxy Z Flip4 няма да разочарова и слуха ви. Нека да се разберем още тук и сега, че би било прекалено да искате по-добро аудио от толкова компактен телефон. В софтуерния департамент нещата също са свежи и представителни - Android 12 опакован с OneUI 4.1. Добра новина е, че смартфонът е защитен и от киберзаплахи чрез платформата за мобилна сигурност Samsung Knox, която защитава личните данни от посегателства. Още по-хубаво нещо в софтуерния департамент са обещаните от Samsung четири години актуализации на операционната система плюс 5 години “ъпдейти” за сигурност.

Батерията подсигурява всичко това с капацитет 3,700mAh. Има възможност за 5W безжично и 25W бързо жично зареждане, с което батерията стига до 50% за около 30 минути. Зарядните се продават отделно, като директно от комплекта можете да зареждате през USB-C.

Накратко, Samsung Galaxy Z Flip4 е задължителна препоръка за всеки, който иска да има пълен с индивидуалност смартфон, който открива нови мобилни изживявания, и който е автентично забавен и приятен за употреба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com