11 причини за дехидратация, които водят до заболявания и затлъстяване

4046
11 причини за дехидратация, които водят до заболявания и затлъстяване
Снимка: iStock

Човешкото тяло е 60-70% вода. Знаете, че без дишане не можете да оцелеете... Същото е и с водата.

Усещали ли сте някога болка в главата си, когато ходите на срещи една след друга, игнорирайки нуждите на тялото си? Това се дължи на дехидратация.

Фактът е, че чувството за жажда е само по себе си вик от тялото ви, че сте ужасно дехидратирани! Дехидратацията е едно от най-лошите състояния в човешкото тяло.

Има 11 основни причини, поради които питейната вода е важна. Съветвам ви да прочетете това по-долу:

1. Храносмилателни разстройства

Язви, киселини, гастрит няма да донесат спокойствие и релакс на вас и тялото ви. Пийте много вода, ако не искате да страдате от храносмилателни проблеми. Това ще ви накара да попълвате постоянно алкални минерали като магнезий и калций в тялото си. Тези минерали се усвояват и абсорбират в кръвта, разпространяват се в тялото и се доставят. В допълнение, пиенето на много вода помага за бързото транспортиране на хранителни вещества до различни части на тялото.

2. Запек

Ако сте от тези, чието ходене до тоалетна е придружено от болезнени процеси, то това може да се дължи на липсата на вода в организма! Червата абсорбира много вода, за да осигури телесни течности за нормалното функциониране на всички телесни системи. Процесът на отделяне на хранителни отпадъци е по-бавен. Ако червата ви страдат от липса на вода, това води до болка и запек. Историята на редовен запек може да доведе до болезнени ефекти като пукнатини и сраствания.

3. Проблеми с бъбреците

Да изпитваш болка при уриниране е ужасно неудобно и изтощително. Това се дължи главно на факта, че тялото няма достатъчно вода, за да изхвърли токсините. Следователно в него растат култури от бактерии, в резултат, възниква инфекция, водеща до пълна интоксикация на организма. Дехидратацията не само засяга гладкото функциониране на бъбреците и пикочния мехур в дългосрочен план, но също така допринася за развитието на инфекции по пикочните пътища. Развиващите се процеси могат да представляват риск за репродуктивната функция. Бъбречните заболявания понякога са по-лоши от сърдечните пристъпи или всяко фатално заболяване.

4. Кожни заболявания

Токсините в тялото ви могат да бъдат елиминирани само, чрез пиене на вода. Тази функция се отнася до най-големия орган в тялото ви - кожата. При дехидратация, кожата губи блясъка си и започва да се обезцветява, появяват се и бръчките по нея. При дехидратация на кожата ще сте по-податливи на пигментация и всякакви ужасни кожни инфекции като псориазис, дерматит и др.

5. Високо кръвно налягане

Известно е, че 92% от кръвта е вода. Тежката дехидратация е равна на намаляване количеството кръв, но увеличаване на нейния вискозитет. В резултат на това кръвното налягане се повишава. Както в периферните, така и в централните съдове.

6. Висок холестерол

Това е автоматичният механизъм на тялото за борба с дехидратацията. Клетките произвеждат големи количества холестерол. Високите нива на холестерол водят до много сърдечни проблеми, освен това имат свойства на натрупване и водят до затлъстяване.

7. Астма и алергии

Вашето тяло произвежда повече хистамин, когато е дехидратирано. Това е защитният механизъм да ограничи преминаването на въздух, за да запази вода в случай, че сте дехидратирани. Това може да доведе до астма и алергии.

8. Скованост на ставите

Регенерацията на клетките ще се забави, ако хрущялните подложки на ставите ви са отслабени. Тъй като хрущялът е направен от вода, дехидратацията му причинява много щети. Сковаността на ставите означава по-малко производителност и безсънни нощи.

9. Умора

10 симптома, които издават дехидратация на тялото

Дехидратацията или обезводняването на тялото е състояние, при което то изразходва повече вода, отколкото получава. Нормалният воден ба...

Ензимната активност в тялото ще се забави, ако тялото ви не е правилно снабдено с течности. Така всички важни източници на енергия, реакции и процеси, които са пряко свързани с водата са изключени. Резултат - ще се почувствате уморени.

10. Наддаване на тегло

Дехидратацията води до загуба на енергия в клетките. Вие сте склонни да консумирате повече калории, като ядете храна, за да възстановите „загубената енергия“, когато реално сте жадни. Напитка = подходяща хидратация + 0 калории. Следователно, няма смисъл от диета, ако сте сигурни, че сте правилно хидратирани.

11. Преждевременно стареене

При постоянна дехидратация всички системи започват да се уморяват и износват бързо, което причинява безкрайни усложнения. Това са тези, които се появяват в напреднала възраст. Освен това получавате пълен набор от бръчки. Сигурни сме, че не бихте искали да се подложите на преждевременно стареене!

Защо дехидратацията е толкова опасна

Липсата на вода в организма може да причини редица здравословни проблеми и дори до смърт. Защо дехидратацията е опасна? За нормалното...

Може да си помислите, че е добре, ако имате кутия кола, за да попълните запасите си от вода. Не, не е така! Колата не само носи повече захар и калории в тялото, но също така води до липса на вода. Това намалява вероятността от разреждане и елиминиране на излишната захар и сол от тялото. Ето, защо сте склонни да напълнявате, когато сте на диета, но не пиете достатъчно вода.

След събуждане пийте по три чаши вода на празен стомах. Това ще помогне за прочистване на червата, както и за активно събуждане. Уверете се, че изпивате допълнителна чаша вода за всяка чаша кафе, всяка чаша подсладен сок или смути.

Пийте поне два литра вода на ден. Това ще доведе тялото до стабилност и здраве! Освен това се уверете, че имате бутилката вода в под ръка по всяко време. Така ще може да отпиете глътка и да се освежите винаги.

Нещо повече, ако наистина искате да отслабнете, пийте поне две чаши вода, преди всяко хранене. Ще се почувствате по-сити и ще ядете по-малко. Това е тайният диетичен трик.

Пийте много вода, за да подобрите здравето си. И бъдете здрави!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно