12 хитри начина да заспиваш по-лесно

20086
12 хитри начина да заспиваш по-лесно
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина страдат от проблеми при заспиване и търсят ефикасни начини да си осигурят спокоен сън и безпроблемно заспиване веднага след лягане.

Ето 15 ефективни съвета за бързо заспиване: 

5 съвета за добър сън

Пълноценният възстановяващ сън е важен както за правилното функциониране на всички тъкани и органи в тялото и поддържане на добро здрав...

1. Направете лягането свой ритуал. Решете в колко часа ще си лягате и не го променяйте поради никаква причина. В началото ще ви е трудно, но с времето ще свикнете, а заспиването ще е невероятно лесно.

2. В никакъв случай не използвайте леглото за работа или за хранене. То е единствено за сън и релакс.

3. Всички електронни устройства оставяйте извън спалнята. Не си крадете минути от съня, за да видите какво се случва в социалните мрежи.  Добре е в спалнята да няма и телевизор.

4. Часовникът също няма място в спалнята. Ако неволно се събудите през нощта, ще се взирате в него, така ще се разсъните и няма да успеете да си починете. Не правете това и с телефона си.

5. Чудесна работа върши машина за природни звуци, чийто звук успокоява невероятно много. Мозъкът неусетно се отпуска и сънят идва бързо.

Ето какво сънуват хората преди да умрат

Cънищaтa винaги ca вълнувaли хoрaтa, ocoбeнo aкo ca прoрoчecки. A aкo прeдcкaзвaт cкoрoшнa cмърт, вcички ca виждaли в тях нeщo злoвeщo....

6. Препоръчително е в спалнята да не е много горещо. Високите температури възпрепятстват производството на мелатонин, който осигурява добрия сън. Най-оптимална е температурата от 18 градуса.

7. Подобно на медитацията, ако прехвърляте през ума си някакви успокояващи картини, ще успокоите нервите си, тялото ще се отпусне и заспиването ще е бързо и приятно.

8. Решавайте задачи наум. Броенето на овце определено няма да е ефективно, но изваждането, извършвано наум, ще намали среса и ще отклони мислите ви от проблемите от ежедневието, а така запиването ще е по-лесно.

9. Има приложения за смартфоните за добър сън. В тях има ценни съвети за качествен и ефективен сън. Все някой от тях ще ви е полезен.

10. Не си позволявайте да мислите за проблемите от деня, когато се стремите да заспите. Те няма да се решат през нощта. Не случайно хората са казали, че денят е по-мъдър от вечерта. Наспете се и сутринта ще сте по-свежи и креативни, за да намерите вярното решение.

Напитката, с която ще спим като БЕБЕ

Качественият и пълноценен сън е от изключителна важност за всеки човек. Ползите от него са толкова много, че почти невъзможно би било д...

11. Правете упражнения вечер, но не преди заспиване, за да не изгоните съня набързо.

12. Ако редовно имате проблем със заспиването вечер, избягвате да спите следобед. Дори и да успеете да заспите, сънят ви няма да  е непробуден.

Не пийте кафе вечер и дори в по-късния следобед. Това може да се отрази на качеството на съня и на заспиването. Опитайте с мляко с куркума, което е не само много полезно за цялото тяло, но и чудесно приспивателно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Партньорът ви игнорира ли ви? Разберете какви биха могли да бъдат причините?

Какви са тайните на бенките на дясната ръка?

8 признака и симптоми на дефицит на витамин А

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com