НА ЖИВОВойната в Украйна

2,3-метров меч е открит в Япония (ВИДЕО)

22022

Японски археолози, работещи в град Нара, откриха голямо бронзово огледало и железен меч „дако“, които датират от IV век. Дължината на открития меч е 237 сантиметра, а размерите на огледалото с тегло 5,7 килограма са 64 сантиметра дължина и 31 сантиметра ширина. 2,3-метровият меч с вълнообразно острие е най-големият железен меч, откриван в Източна Азия. Археолозите определят откритието като национално богатство, като огледалото във формата на щит е първото по рода си.

Мистериозен римски додекаедър, открит в Белгия, може да е използван за магически ритуали

Редките артефакти са открити при разкопките на голяма могила, чийто диаметър достига 109 метра. Според изследователите, които я изучават от 2018 г., в нея е погребан влиятелен човек, живял по време на периода Ямато. Археолозите отбелязват, че откритите предмети вероятно са били смятани за средства за защита от зли духове. Самият меч, изглежда, е направен за ритуални цели и никога не е бил използван в бой. Според учените това е най-дългият меч от този период, намиран някога в Източна Азия, съобщава Kyodo News.

Реки от живак и смъртоносни капани: защо все още не е отворена гробницата на първия китайски император

Мечът е най-старият „дако“, който се отличава с вълнообразната си, змиевидна форми, от която произлиза името му. Повече от 80 други меча „дако“ са открити досега. Новооткритият меч има белези от ножница и дръжка и заедно с тях дължината му е 2,6 метра. Най-дългият меч „дако“, откриван досега, е с дължина 85 см.

Огледалото и щитовете се считат за инструменти за защита на мъртвите от зли духове. Смята се, че мечът е бил удължен, за да се увеличи силата му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Интересно

В Израел създадоха наноботи,...
Необичайна гробница на маите...
Признак за интелект. Какво си...
Експлозии на свръхнови влияят...
Теорията с календара се провали....
Харвардски физик планира експедиция...
Какви са тези дупки на дъното на...
Изгубеният Град на цезарите:...
Пот от пръста открива рак на гърдата...
Невероятни инструменти на 7000...
Учени секвенираха генома на Бетховен,...
Акцентите по National Geographic...

Последни новини