3 лесни стъпки за отслабване до Нова година

1380

Подходете към проблема комплексно, като се откажете от излишното и придобиете правилните навици.

До края на 2022 г. не остава много време. И ако сте прекарали по-голямата част от него в четене на новини и разсейване от емоционалния замах със сладкиши, тогава сигурно сега въртите в главата си „фикс идеята“ - как да успеете да отслабнете преди празничната вечер. Всеки експерт в областта на спорта и диетологията би ви казал, че това принципно не е правилната философия. Ето какво може да се направи.

3 лесни стъпки за отслабване

1. Започнете с леко натоварване

Ако никога не сте спортували в живота си, тогава ще бъде изключително странно да скочите направо в устата на вълка. Изберете за себе си нещо леко, за да не посрещнете Новата година с мускулна треска. Това може да бъде стречинг, пилатес, боди балет или модна тенденция баре (комбинация от балет и силови упражнения). Боксът също ще помогне да изпуснете парата на изходящата година, започнете с лека интензивност. Опитайте се да устоите на вълнението да получите всичко наведнъж, спортът не е мястото, където трябва да бързате. Веднага щом намерите посоката си, по време и след тренировките ще получите буря от ярки емоции. Подходете внимателно към избора на подходяща зала и треньор, ако искате да знаете всички тънкости на умението. Основното нещо е да посадите семето и през следващата година ще го отгледате с любов, като се занимавате със спорт.

Същността на здравословното хранене

2. Опитайте периодично гладуване

Постенето е специална диета, която се състои от периодично гладуване. Най-известният и популярен вариант е 16/8. Ползите от периодичното гладуване са медицински доказани. Идеята е да правите дълга почивка между вечерята и закуската. Важно е гладуването да не продължава повече от 16 часа, в противен случай се образува жлъчна стаза, произвежда се пикочна киселина. Има редица противопоказания, включително язва и панкреатит. Между другото, пиенето на кафе в почивките не е позволено и не става въпрос за калории, а за метаболитни процеси. Кафето повишава инсулина, сякаш сте изяли парче торта. Ако е напълно невъзможно да издържите, хапнете нещо полезно: например ядки, авокадо, маслини - те перфектно насищат и намаляват дискомфорта.

Защо качваме килограми през зимата?

3. Спрете с алкохола

През последните години икономиите набират популярност, защото тук има нещо магическо и абсолютно логично. Когато си пожелаете нещо, вие поставяте на везната вреден (или пречещ на живота ви) навик. Имате мотивация, която при обичайните обстоятелства все още трябва да търсите. Наред с отхвърлянето на нещо излишно, има време за нещо ново. Започвате да работите върху осъществяването на мечтата си.

Опитайте се да се откажете от алкохола за един месец и ще видите заветния минус на кантара. Алкохолът е вреден не толкова заради калоричността си, а защото ускорява апетита. Чаша, две или дори три вино преди лягане са токсини за черния дроб, основният филтър в тялото, отговорен за метаболитните процеси. И ако го натоварвате с алкохол, тогава няма да можете да отслабнете. В новогодишната нощ, ако искате, можете да благодарите на себе си за усилията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Зодията, която ще спечели много...
Кои зодии ще минат през 9-те кръга...
Как да повишите самочувствието...
Астропрогноза за февруари 2023...
Кои зодии няма да имат никакви...
Учени доказаха: Любовта не съществува!...
Най-успешните дати през февруари...
Любовта е в тези 3 зодии - да се готвят...
Подгответе се за щастлива седмица!...
Важните дни през февруари 2023...
Как да не се дразните за дреболии:...
Те се завръщат: 4 неща от миналото,...

Последни новини