3D макет на земното кълбо и фотоизложба по повод Деня на Земята в Paradise Center

10375
3D макет на земното кълбо и фотоизложба по повод Деня на Земята в Paradise Center
Снимка: Денят на Земята

От 22 април посетителите на Paradise Center ще имат възможността да видят уникален по рода си 3D макет на земното кълбо. Поводът е отбелязването на международния ден на Земята, който тази година протича под мотото „Възстанови Земята“. Фотоизложба със спиращи дъха кадри, разкриващи красотата и богатството на природата, любопитни факти и съвети за природосъобразен начин на живот също ще бъдат част от активностите на центъра по повод празника. Арт инсталацията се намира на етаж +1, над Централен Северен вход (бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ и ще бъде достъпна до 5 май.

С отбелязването на Деня на Земята от Paradise Center дават началото и на дългосрочната кампания за устойчиво развитие КИСЛОРОД. Кампанията има за цел да обедини усилията на центъра в посока природосъобразен живот в чиста и зелена градска среда. Проектът ще канализира отделните активности на центъра в единна комуникационна кампания с ясни сфери на действие и послания.

През 2021 центърът си поставя за цел не просто да увеличи и канализира усилията си в посока подобряване на живота на хората в градска среда, но и да подпомогне и ангажира различни други организации да го направят, като им предостави необходимата подкрепа.

От търговския център планират редица активности в различни сфери на устойчивото развитие и опазване на природата. Сред тях са разделно събиране и рециклиране на отпадъци, грижи за биологичното разнообразие в градска среда, опазване на природните ресурси и други.

Специални активности са планирани и за най-малките. Между 22.04.2021 и 05.05.2021 Paradise Center организира конкурс за детска рисунка на тема „Земята – моят дом.“ Конкурсът се провежда във Facebook страницата на търговския център, а победителят ще спечели тениски от органичен памук за цялото семейство. Наградите са любезно предоставени от Pepco, чиято философия за устойчиво развитие се откроява ясно в последната им колекция от органичен памук. Повече информация може да бъде открита в официалната страница на Paradise Center.

От Paradise Center напомнят, че на територията на търговския център се спазват всички необходими мерки за безопасността на посетителите, които от своя страна задължително трябва да носят маска. С цел избягване струпване на много хора арт инсталацията ще бъде достъпна за посетителите в рамките на 14 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com