4 от най-добрите за здравето и визията естествени масла с ниска цена и как да ги използвате

2682
4 от най-добрите за здравето и визията естествени масла с ниска цена и как да ги използвате
Снимка: iStock/Guliver

Натуралните масла като какаово, кокосово, шипково и други са ценни за кожата и косата и се прилагат като част от грижата за красотата от векове. Чисти продукти, без добавени консерванти и аромати, без съдържание на вредни съставки и вещества, те са извор на здраве и красота, ако знаете кои са подходящи за вас и как да ги прилагате.

Полезни ли са наистина натуралните масла?

Как да почистим грима с помощта на натурални продукти

Почистването на лицето в края на деня е също толкова важно, колкото и подготовката му за нанасянето. Много дами пропускат да премахнат ...

Всички масла, когато са съобразени със състоянието и вида на кожата и косата ви, са полезни за тях. Полезността на маслата е доказана, а употребата им датира от древността. Древногръцките атлети са намазвали кожата си със зехтин преди състезания, за да изглежда тя сияйна. Лекарите ги сочат като безопасно средство за овлажняване на кожата, което я подхранва и се грижи за здравето ѝ. При естествените масла има по-малък или нулев риск за възникване на алергична реакция за разлика от другите козметични продукти. Маслата са по-добрият избор при алергична,  чувствителна кожа и при кожни раздразнения, когато са правилно подбрани.

Д-р Р. Ката, дерматолог, ви съветва наистина да обърнете внимание на вида и състоянието на кожата на лицето си, преди да прибегнете до употреба на масла върху него. В идеалния случай бихте се консултирали с дерматолог. Ако имате акне, съветът на д-р Ката е да не използвате масла върху лицето си и да поглезите само тялото си с тях.

Кои са най-полезните естествени масла с ниска цена?

1.       Кокосово масло

Ценното масло е с изгодна цена и ефективно действие. То е с опияняващ аромат, мека текстура и подхранва идеално кожата ви. Важно е да го избирате студено пресовано и нерафинирано. Кокосовото масло е известно със своите антибактериални и антигъбични свойства. По-подходящо е за тялото, отколкото за лицето, което важи особено ако страдате от акне. Не се препоръчва да се прилага и при мазна кожа, тъй като може да доведе до запушване на порите и кожни раздразнения – пъпки и обриви. При суха кожа то е благотворно за нея и възстановява свежестта и мекотата ѝ, правейки я кадифена.

Още идеи за лечение на настинка и грип с етерични масла

Ароматерапията е един от методите за симптоматично лечение на заболявания на горните дихателни пътища, свързани с настинка или грип. Ет...

2.       Масло от слънчоглед

Проучване, публикувано в списанието Pediatrics Dermatology, сочи това масло като по-добра алтернатива на зехтина за грижа за кожата на кърмачетата. Удачна е и употребата при атопичен дерматит, тъй като не води до влошаване на състоянието на кожата. Богато на витамин Е, лесно и пълноценно абсорбиращо се, маслото от слънчоглед попива в кожата, подхранва я чудесно и се грижи за здравето ѝ.

3.       Масло от шипка

Това ценно масло е известно със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, но най-вече с действието си, насочено срещу стареене на кожата. То предпазва лицето ви от преждевременно стареене, изглажда фините линии, овлажнява. Полезно е и при кожна екзема благодарение на есенциалните мастни киселини и антиоксидантите, които съдържа.

4.       Бадемово масло

Как да избера и използвам етерични масла?

Изборът на етерично масло зависи от целта – дали искате да помогне за повишаване на настроението ви или имате нужда от него като ...

Познато е на родния пазар и е безценно за здравето на кожата. Използва се както за овлажняване и подхранване, така и за масаж. Попива добре и не оставя мазни следи върху кожата. Текстурата му е по-лека от тази на маслото от ший, което го прави удачно и за кожата на лицето. Бадемовото масло е богато на калий, цинк, витамин Е и помага за съхраняване на младостта на кожата, както и за изтриване на фините линии от повърхността ѝ. Единствено следва да внимавате с него, ако имате алергична кожа. Пробвайте го в свивката на лакътя, преди да го нанесете по цялото тяло или лицето. Ако кожата не се зачерви или обрине в следващите 24 часа, спокойно може да го нанесете върху тялото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com