4 полезни съвета, за да не се изгубите, опитвайки се да угодите на другите

1587

Всеки иска да бъде перфектен във всичко. Това ви позволява да избегнете критики, неприятни моменти в живота.

Но реалността е, че няма да можете да угодите на всички, ако не се огънете и прекрачите себе си. Мнозина не правят такива жертви, защото се страхуват да не си навредят. Но друг не изпитва подобни притеснения, поради което се опитва да угоди на всички, да бъде полезен на никого.

Ако е направен такъв избор, тогава можете да се придържате към него, но просто трябва да запомните, че можете да загубите себе си. И за да не се случи това, трябва да следвате няколко препоръки.

3 ключови признака, че човекът до вас е егоцентричен

Бъдете наясно с позицията

Винаги трябва да слушате себе си. С появата на нежелани чувства, със загубата на жизненост е наложително да се промени стратегията на поведение. Фактът, че човек е добър за всички, няма да му помогне да намери щастие, но все пак има свобода на избор.

Разбират себе си

Индивидът трябва да разбере колко е истински. Той трябва да подчертае своите интереси, да разбере какво му е наложено от другите.

Той също трябва да подложи на анализ отношението си. В този случай той ще има насоки, ще разбере, че определено не може да загуби.

5 метода, чрез които ще спрете да търсите постоянно одобрение от другите за всичко

Освободете се от пристрастяването към одобрението

Трябва да се помни, че дори най-добрите дела може да не доведат до похвала. Човек трябва да прави всичко от чисто сърце, а не да очаква, че поведението му ще бъде одобрено.

Ако получаването на комплименти е толкова важно за него, той трябва да си ги прави сам. В този случай чувството за важност и необходимост винаги ще присъства.

Изразявайте чувства

Те никога не трябва да се крият. Необходимо е да ги изразите, но в правилната форма, да го направите, когато е подходящо.

В този случай ще бъде възможно не само да угодите на другите, но и да намерите компромис, да не се поставяте в позиция, която ще бъде неизгодна.

Такъв съвет към този, който се опитва да бъде полезен, трябва винаги да се спазва. Тогава това, което практикувате, няма да ви накара да се изоставите и да загубите връзка със себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Подмладяващи прически за жени...
Кои са най-полезните плодове...
Кога се тества националният сигнал...
Топ 5 на най-големите квартали...
Три енергийно нездравословни...
Диетолог посочи упражненията,...
Суперхрана, която бори възпаленията,...
Риба и морски дарове в диетата...
Очила срещу лещи: Какво съветват...
Пролетно прочистване на дома...
Интериорни детайли, които никога...
Не правете това: 4 интернет съвета,...

Последни новини