4 причини, поради които мъжете изневеряват

1967
4 причини, поради които мъжете изневеряват
Снимка: iStock

Не е тайна, че мъжете са много по-склонни да изневеряват на партньорите си, отколкото жените. Ако имате нужда от някакво доказателство за това – а вероятно нямате – помислете, че огромното множество от 37-те милиона „активни“ потребители на Ашли Мадисън са преобладаващо мъже. Проучване от 2015 г. установи, че 21 процента от мъжете (в сравнение с 19 процента от жените) действително са признали, че са изневерявали в миналото. Но остава въпросът: защо мъжете изневеряват?

1. Той има проблеми със ерекцията.

Открихме, че мъжете с по-голяма склонност към това, което наричаме „сексуална инхибиция поради заплахата от притеснения за представянето“ – са по-склонни да изневерят. Това се свежда до необходимост от валидиране; ако не може да се представи с половинката си, по-малко мъж ли е? Лесен начин да се противопоставите на тези чувства е да се опитате да намерите физическа връзка с някой нов партньор.

2. Той иска да излезе от връзката.

Неговият партньор може да мисли, че връзката е само цветя и рози; той може да мисли друго - и да няма смелостта да се изправи срещу половинката си. Една от причините хората да изневеряват е, че това е импулс за промяна. Притежаването на този импулс е необходимо за някои хора, за да излязат от връзки, в която им е трудно. 

Най-честите причини за изневяра

3. Няма воля.

По-вероятно е да се поставите в ситуация, в която може да възникне изневяра, ако не сте щастливи във връзката си. Независимо дали се съгласявате да пиете текила в клуб с приятелите си или да се съгласявате на едночасова среща с този сладък нов сътрудник в счетоводството, хората, които са отдадени и доволни от връзката си, ще избягват тези сценарии. Ако той активно и многократно реши да се включи в рискови ситуации, нещо се случва. Хората знаят какви са последствията от изневярата. Това не е тайна. Това наистина разкъсва двойките.

4. Нуждите му не са задоволени.

Извадете главата си от пясъка; не говорим за сексуални нужди. Това е нещо, до което малките неща водят с времето. Може би някой е направил комплимент за нова прическа, а партньорът му не го е правил от известно време. Нещата процъфтяват оттам. Може би са били седмици на битка. Или може би е минало твърде много време, откакто той и партньорът му са се смеели заедно. Може би се чувства игнориран и пренебрегнат. Каквато и да е причината, във връзката има дефицит, който засилва емоционалното прекъсване на връзката. И вместо да се заеме с проблема директно, мислите му се насочват към: "Никол прави това за мен, а жена ми не."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com