4 тайни, които ще обезоръжат манипулатора: Лесно ще се предпазите от влиянието на други хора

2098

Връзките с токсични хора трябва да бъдат прекратени максимално бързо. Това правило работи и то по най-добрия начин.

Единственият проблем е, че тази възможност не винаги е налице. Понякога трябва да се справите с манипулатора, което не е приятно и води до много последствия. Но е възможно да се избегнат подобни ситуации и взаимодействието, ако е необходимо, да продължи.

Последното трябва само да бъде изграден по определен начин, за да бъде безопасно. И точно за това трябва да знаете няколко тайни.

Знай си правата

Всеки има право на лични граници, на отказ, на приоритизиране, на собствени желания. Не позволявайте на никого да посегне на личното ви пространство.

Тя трябва да бъде обозначена, като същевременно е непоклатима. За манипулатора ще бъде трудно да устои на такава сила.

25 признака, че някой ви манипулира

Не взимайте нищо присърце

Манипулаторът действа, за да предизвика емоции, да ядоса някого. Той умишлено казва и прави неща, които няма да бъдат приятни за събеседника.

В този случай не трябва да се поддавате на трикове, оставете нещото да мине покрай ушите ви. Това ще ви позволи да не доставяте удоволствие на токсичния противник, да го принудите да смени темата.

Задавайте насочващи въпроси

Не се поддавайте на никакви трикове, не бързайте да вземете решение, ако има натиск. Струва си да зададете въпроси на манипулатора, да се опитате да проточите разговора, да разберете всички подробности по време на комуникацията.

Той няма да очаква подобно поведение, той ще бъде принуден или да промени тактиката, или напълно да откаже да получи своето. Вторият вариант ще бъде най-вероятният.

Как да разпознаем манипулаторите?

Откажете

Ясният отказ определено ще обезпокои манипулатора. Той няма да очаква такова постоянство, ще се изненада, че триковете му не работят. Така индивидът ще се защити, ще си даде възможност да не поема излишни задължения, да не отговаря за това, което не трябва.

Ако отказът не помогне, трябва ясно да формулирате позицията си, като по този начин аргументирате „не“. Това със сигурност ще свърши работа.

Такива техники в процеса на общуване с  винаги трябва да се използват. Това ще ви даде възможност да се защитите, да не се поддадете на нежелано влияние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Подмладяващи прически за жени...
Кои са най-полезните плодове...
Кога се тества националният сигнал...
Топ 5 на най-големите квартали...
Три енергийно нездравословни...
Диетолог посочи упражненията,...
Суперхрана, която бори възпаленията,...
Риба и морски дарове в диетата...
Очила срещу лещи: Какво съветват...
Пролетно прочистване на дома...
Интериорни детайли, които никога...
Не правете това: 4 интернет съвета,...

Последни новини