4-те най-често срещани лъжи във връзката

1087

Истината е особено важна за стабилните човешки взаимоотношения, особено тези с половинката ни. Няма обаче човек, който да не е лъгал поне веднъж в живота си. Понякога смятаме, че лъжата може да ни спаси от незначителни проблеми, хора, които ни досаждат или пък използваме дребни лъжи, за да не нараним някого, когото обичаме. Тези лъжи наричаме благородни, но въпреки това с тях трябва да се внимава. В тази статия сме синтезирали най-честите причини за лъжите в една връзка.

11 мита за повторната връзка с бившия

1. Лъжи, свързани с изневяра

Това са едни от най-честите и най-сериозните лъжи в една двойка. Като изневярата може да бъде не само физическа. Случва се да изпитваме интерес към друг човек, да мислим за него, да комуникираме с него в социалните мрежи или извън тях и т.н. Това също е вид измама към половинката ни. Премълчаваме за да не нараним партньора си, за да спасим отношенията си или да избегнем евентуален скандал и да не си нарушим комфорта. В тази ситуация възможностите са следните – да кажем истината въпреки това, което може да се случи след това, или да продължаваме да водим този двойнствен живот.

2. Лъжи за чувствата ни към партньора или емоциите ни

Лъжейки човека до себе си за това колко силни са ни чувствата, постъпваме ужасно както с него, така и със себе си. Това, което можем да направим, ако не сме сигурни в любовта си, е да кажем истината и да не губим времето си и това на другия.

На всички нас се е случвало да прикрием как се чувстваме, дали сме уморени, тревожни, стресирани, ядосани или в момента не ни се говори. Това няма да помогне нито на нас, нито на половинката ни, а вместо това само ще внесе напрежение.

16 признака за здрава връзка

3. Лъжи, свързани със секса

Не винаги сексът с партньора ни е невероятен или разтърсващ и това се дължи на редица фактори. Но ако често се случва да не изпитваме удоволствие и вместо да поговорим с половинката си премълчаваме, това вече се превръща в проблем. Друг сериозен проблем е, ако повдигнем темата, а намерим нежелание за разбиране, което може да доведе до изневяра и в следствие на това до раздяла.

4. Лъжи за пари

Най-честите и банални лъжи са тези свързани с парите и финансовото положение. Мъжете често крият за това колко е заплата им, какъв бонус са получили или въобще дали са получили. Жените пък крият истинската цена на някоя нова покупка или изобщо не споменават да са направили такава. Има обаче и много по-сериозни лъжи свързани с хазарт или теглене на рискови кредити.

Каквато и да е причината, поради която лъжете човека до себе си, това не е решението на проблема. В основата на всяка здрава връзка е доверието и честността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

3 места в дома ви, които задължително...
Какво да подарим за Новата 2023...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Кои зодии ще генерират гениални...
Зодиите, за които декември ще...
Кои са слабите места на всяка...
Декември 2022 г. обещава късмет...
Ето какво винаги е изписано за...
5 знака, че е време да смените работата...
Дневен хороскоп за 3 декември...
Как да забравя бившия?
Само хитрите домакини знаят как...

Последни новини