5 начина за по-бързо варене на картофите - всяка домакиня трябва да ги знае

19669

С картофи могат да се приготвят безброй ястия. Варените картофи са идеалната гарнитура, която се съчетава почти с всяко основно ястие.

Със сигурност на домакините, които вечно бързат, ще са от полза тези 5 прости трика за намаляване на времето за варенето на този зеленчук.

Първи начин

Достатъчно е да добавите малко парче масло в тенджерата, в която се варят грудките. Това създава филм на повърхността на водата, който ще повиши нейната температура и картофите ще се сготвят по-бързо.

Защо хитрите домакини винаги варят картофите със захар?

Втори начин

Можете също така да започнете да варите грудки не в студена вода, а във вряща вода. Ако комбинирате този метод с първия, тогава картофите ще се сварят два пъти по-бързо.

Трети начин

Можете да залеете клубените с вода, да ги оставите в микровълновата на максимална мощност и да включите таймера за 7-10 минути. Времето за готвене зависи от теглото на зеленчуците и мощността на домакинския електроуред.

Четвърти начин

Готвенето на картофи в микровълновата фурна ще отнеме не по-малко време, но в плик печене. Те ще бъдат готови само за 7 минути. Не се притеснявайте, че картофите ще се изпекат. Благодарение на този метод те стават като истински варени картофи и едва ли някой ще разбере, че са приготвени в микровълновата фурна.

Диетолог разкри свойства на картофите, за които едва ли предполагате

Пети начин

И последният начин е да сготвите картофи с кората в микровълновата. В случая ще са ви необходими клечки за зъби. Те се забиват в грудките от различни страни, след което картофите се слагат в микровълновата фурна за 5 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Рецепти

Палачинките ми залепват! Ето...
Сиропиран сладкиш със съставки,...
Лесни бухтички с 4 съставки и БЕЗ...
Бъбреците сами ще влязат в тигана,...
Сладко кисел сос за свинско - ето...
Уникално вкусни печени картофи...
Как се приготвят броколи по стара...
Рецепти с лопушки - Странджа...
Вкусно:Ето как да си направите...
Домашна пица по български - с лютеница...
Паприкована сланина - рецептата,...
Ако искате пържената риба да се...

Последни новини