5 прости начина за бързо отслабване с джинджифил

55903
5 прости начина за бързо отслабване с джинджифил
Снимка: iStock

Джинджифилът притежава мощни диуретични и термогенни свойства. Той има способността да засилва метаболизма, стимулирайки тялото да изразходва повече енергия. За да постигнете този ефект, трябва да включите чая от лечебния корен в диетата ви.

Освен това джинджифилът е отличен и за облекчаване на стомашно-чревни неразположения, като гадене и повръщане.

Ако искате да отслабнете, запарката от него може да се приема самостоятелно или с лимон, канела, куркума, или с индийско орехче.

Как да отслабнете с чай от джинджифил 

Ако искате да отслабнете с чай от джинджифил, пийте поне три пъти на ден по чаша от него.

Избягвайте консумацията на алкохол и сладки храни като бисквити и сладкиши. Също така е важно да изключите преработените храни и напитки (сода, сок, пица, колбаси, пържени храни и бързото хранене).

От друга страна, е важно да увеличите приема на зеленчуци, плодове, постно месо, яйца и млечни продукти. Освен това трябва да включите здравословни мазнини в диетата си, като тези, съдържащи се във фъстъците, орехите, лешниците, кестените, лененото семе, чиата, тиквеното семе и рибата (по-специално сьомга, риба тон, сардини) и други храни с полезни мазнини като зехтин и авокадо.

В допълнение към вашата диета е важно да правите редовни упражнения, като ходене, каране на колело, бягане или плуване в продължение на 30 до 60 минути, поне 3 пъти седмично.

5 прости рецепти с джинджифил за отслабване

1. Лесен чай от джинджифил

Чаят от джинджифил трябва да се приготвя в следната пропорция: парченце пресен джинджифил с дължина 2 см, 200 мл вода или 1 супена лъжица смлян джинджифил на 1 литър вода.

Метод на приготвяне:

Сложете съставките в тенджера и варете около 8 - 10 минути. Свалете тенджерата от котлона и изчакайте течността да се охлади. След това я прецедете и я изпийте.

Прием

Препоръчително е да пиете чай от джинджифил три пъти на ден.

За да увеличите отслабванщия ефект на джинджифила, е важно да следвате диета с ниско съдържание на мазнини, без захар и да спортувате редовно.

2. Джинджифил с канела

Пиенето на чай от канела и джинджифил гарантира по-бързо отслабване, тъй като канелата стимулира изгарянето на мазнините и помага за намаляване на апетита. Тя изобилства от фибри, които повишават ситостта.

В допълнение, канелата също помага за регулиране на нивата на кръвната захар, намаляване на холестерола, триглицеридите и кръвното налягане.

Метод на приготвяне:

Добавете 1 супена лъжичка канела към водата (спазвайте пропорциите за водата и джинджифила от предходната рецепта). Оставете течността да ври на умерен огън за около 5-10 минути.

3. Джинджифил с куркума

Куркумата е известна като една от най-мощните противовъзпалителни и антиоксидантни подправки, носеща ползи за здравето като стимулиране на имунната система, подобряване кръвообращението и балансирането на хормоните.

Метод на приготвяне:

Добавете 1 парче джинджифил към 500 мл вода и оставете течността да заври. След като заври, изключете котлона и добавете 2 чаени лъжички куркума. Запарете течността за 10 минути и след това я изпийте.

4. Джинджифил със сок от ананас

Джинджифилът със сок от ананас е чудесно средство в помощ на храносмилането не само в горещите дни. Ананасът усилва ефекта от джинджифила, тъй като съдържа бромелаин - ензим, който подпомага храносмилането на протеини.

Метод на приготвяне:

Сложете нарязан ананас в блендер с едно до две парчета джинджифил, пасирайте и консумирайте напитката студена, без да прецеждате и без да добавяте захар. Можете също така да добавите мента и лед, за да направите сока още по-вкусен.

5. Лимонада от джинджифил

За по-топлите дни чудесен вариант е джинджифиловата лимонада, която има невероятен ефект по отношение на отслабването. Още по-добре е да я консумирате през цялата година като част от балансирания ви режим.

Необходими съставки:

  • 1 литър вода
  • 4 лимона
  • 5 гр джинджифил, настърган или смлян

Метод на приготвяне

Изстискайте сока от лимоните в буркан заедно с водата и джинджифила. Оставете сместа да престои в хладилник поне 30 минути. Пийте лимонадата през деня, например като заместител на един литър вода.

Трябва обаче да бъдете внимателни, тъй като джинджифилът намалява вискозитета на кръвта, когато се използва в големи количества, а консумацията му от лица, които редовно приемат антикоагуланти, като аспирин, трябва да се осъществява под наблюдението на специалист. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com