5 ситуации в брака, които са по-лоши от изневярата

19287
5 ситуации в брака, които са по-лоши от изневярата
Снимка: iStock/Guliver

Предателството е най-лесният начин да унищожите любовта или сериозно да развалите връзката. Но в същото време има няколко неща, които са много по-лоши от изневярата, въпреки че в много семейства подобно поведение се счита за нормално или нещо незначително. Такива ситуации в бъдеще могат да се превърнат в огромна трагедия, която може да унищожи брака.

1. Да останете заедно, защото така е удобно

Хората, които са решили да обвържат живота си, трябва да им е удобно да бъдат и да живеят заедно. Но когато вече няма искри във връзката, да останеш в нея е много голяма грешка. Понякога хората продължават да живеят заедно като съквартиранти, но в крайна сметка това води до постоянни кавги и конфликти. По този начин хората си тровят живота един на друг, без да се опитват да обърнат страницата и да намерят нова любов за себе си.

6 признака, че във вашия брак вече няма любов

Няма по-голямо щастие от това да създадем семейство, но и същевременно това е голяма отговорност. Бракът е като цвете, за което трябва ...

2. Манипулация

В някои връзки единият партньор винаги използва другия за свои цели и интереси. Друг човек, който изпитва искрени чувства към манипулатора, е в състояние да направи всичко за него, но връзката води до постоянни мъки. В такъв съюз само единият човек живее за собствено удоволствие, а другият става напълно зависим от партньора.

3. Избягване на привързаност

Някои хора толкова се страхуват да се привържат към даден човек и да станат зависими от чувствата, че предпочитат да изключат напълно връзките, дори докато живеят заедно. Подобно студено отношение към партньора е много вредно за връзката, защото показването на чувствата ви е много важно за всяка двойка. Когато единият от партньорите умишлено сдържа емоциите, другият започва да се съмнява в себе си и да се обвинява за поведението на любимия човек.

Как да предпазим брака си от развод?

Живеем във времена, в които браковете са изключително нестабилни и приключват все по-бързо. Хората действат импулсивно, правят се все п...

4. Снизходителен тон

ДЪржейки се високомерно, карайки партньора си да се чувства пренебрегнат и наивен, това са сигурни признаци на снизхождение. Много жени вярват, че да говориш с мъжа си по този начин е същото като да покажеш своята независимост. Но тази независимост е много вредна за брака и доверието като цяло.

5. Неискреност

Мнозина искат да направят добро впечатление на любимия човек, затова постоянно крият истината, за да се издигнат в очите на партньора. Но отношенията, които са изградени върху лъжи и измами, дори и да се използват за украса на истината, никога няма да доведат до щастлив край. Подобни тактики само отлагат незбежното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com