5 съвета за майките! Как да балансирате майчинството и професионалния живот?

1373
5 съвета за майките! Как да балансирате майчинството и професионалния живот?
Снимка: iStock

Проверете правилата за отпуск, за да избегнете стресираща работна среда. Говорете с екипа си за всички посещения при лекар, за да могат да покрият работата ви. Естествено задружен екип в работат е трудно да се намери. Жонглирането между отговорностите на работата и новороденото бебе може да изглежда трудна задача. То със сигурност променя живота на една жена. Въпреки че раждането на детето предизвиква най-дълбоката любов, нежност и търпение в сърцето ѝ, да бъдеш майка е свързано с много отговорности, които могат да я накарат да се тревожи. Работещите майки могат да изпитат поток от емоции, които ги връхлитат в края на отпуска по майчинство. Макар че може да ви накара да се чувствате тъжни и виновни, че оставяте новороденото си на чужди грижи, ето няколко начина да се справите.

24 фрази, които трябва да чуе всяка самотна майка

Съвети за баланс между работа и родителски живот

НАПРАВЕТЕ СИ СПИСЪК СЪС ЗАДАЧИ: Необходимо е да запишете задачите си за деня и да ги подредите по важност. Определете онази част от деня, в която сте относително свободни, и завършете най-важните си задачи през това време.

ПОТЪРСЕТЕ ПОДКРЕПА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ СИ: Уверете се, че сте в честни отношения с работодателя си. Бъдете искрени относно заболявания и здравословни състояния. Проверете правилата за отпуск, за да избегнете стресираща работна среда. Говорете с вашия екип за евентуални посещения при лекар, за да избегнете проблеми в последния момент. Бъдете прозрачни на работното място, тъй като това ще ви помогне да сведете до минимум натоварването си. Да сте искрени, дружелюбни и честни сред колегите си, може да ви бъде много полезно в тежки ситуации. 

7 вида връзки между майка и дъщеря

НАМЕРЕТЕ ДОБРА ДЕТЕГЛЕДАЧКА: Един от начините да се отървете от чувството за вина и тъгата, че се връщате на работа, е да намерите добри грижи за детето, независимо дали става въпрос за бавачка, дневен център или детска градина. Проучете добре, преди да финализирате каквото и да било, и имайте предвид сигурността на детето си.

НЕ СЕ РАЗСЕЙВАЙТЕ: Независимо дали сте вкъщи или на работа, уверете се, че оползотворявате времето си. Не затрупвайте графика си със задачи, които да ви попречат да бъдете продуктивни или да прекарвате време със семейството си, тъй като в противен случай няма да можете да постигнете нищо.

РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ДОМАКИНСКАТА РАБОТА: Домакинската работа трябва да бъде отговорност на всички. Открито обсъдете това с партньора си и ги разделете въз основа на вашите предпочитания или график. Може също така да си осигурите допълнителна домашна помощ, за да облекчите времето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com