5 здравословни храни в хладилника за по-бързо отслабване

2553
5 здравословни храни в хладилника за по-бързо отслабване
Снимка: iStock

Когато искате да отслабнете, изграждането на здравословни хранителни навици е важна част от уравнението. Много по-лесно е да поддържате тези навици, ако имате на разположение питателни храни и се откажете от всякакви нездравословни изкушения, които биха ви отклонили от курса. Едно от първите неща, които трябва да направите, за да си създадете по-здравословни хранителни навици, е да се снабдите с шепа пресни, замразени и основни продукти от килера, за да можете лесно да правите по-добри избори на ястия и закуски. Когато отворите вратите на хладилника, ако по-здравословната храна е визуално пред вас, е много по-вероятно да я вземете. 

6 страхотни начина за моментално отслабване

ЯЙЦА

Едно от първите неща, към които да посегнете, когато искате нещо бързо, са яйцата. Можете да използвате яйцата, за да приготвите безпроблемно здравословни ястия, от омлети до протеинова палачинки, независимо от времето на деня. Или пък помислете за твърдо варене на яйцата и прибирането им в хладилника за питателна закуска, която можете да вземете и да се насладите по всяко време. Яйцата са чудесен избор за подпомагане на усилията ви за отслабване и изследванията потвърждават това. 

Детоксикация и отслабване

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Следващия съвет за по-бързо отслабване е: "Винаги дръжте няколко зеленчука в шкафа с продукти, които да добавите към бърканите яйца или да приготвите като гарнитура или салата, за да създадете обем и да добавите хранителни вещества към диетата си. Съществуват много научни изследвания, които изследват положителната връзка между консумацията на зеленчуци и загубата на тегло. 

От кои летни храни се отслабва най-много

ПЛОДОВЕ 

Следващия път, когато ви се прииска нещо сладко, трябва да закусите с плодове, които са в сезона си, вместо да посягате към продукти от килера като шоколадови бисквити и бонбони със захар. Изследване установи, че увеличаването на консумацията на плодове е свързано с намаляване на теглото за период от четири години. Плодовете, които са донесли най-много ползи, включват ябълки, горски плодове и круши. 

Закуската, от която всеки ще отслабне

КАЧЕСТВЕН ДРЕСИНГ ЗА САЛАТА

Качествения дресинг за салата, който може да се използва за заливане на зеленчуци или за подобряване на вкуса на всяко ястие, е ключов. Много от готовите дресинги за салати са пълни с калории и мазнини, така че не забравяйте да изберете качествен дресинг или да си приготвите свой собствен. Например, можете да приберете няколко лимона в хладилника, за да добавите допълнителен пикантен вкус към зелените зеленчуци.

Ето как орехите могат да ви помогнат да свалите килограми

ВИСОКОПРОТЕИНОВИ ПРЕНОСИМИ ЗАКУСКИ

Запасете се с вкусни високопротеинови закуски, които лесно можете да вземете със себе си в движение. Киселото мляко и изварата, както и хумусът и гуакът, в които да потапяте зеленчуците и да добавяте към сандвичите, са чудесни идеи. Освен това помислете за закупуване на индивидуални пръчици и блокчета сирене. Насладете се на тях с плодовете си за вкусна закуска, която ви кара да се чувствате сити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com