5 знака, че е време да смените работата си

5285

Нова година е време за нови промени. Ако се чувствате претоварени и недооценени на работа, може би е време за нещо различно.

На всеки може да се случи да загуби мотивация за известно време, да се разочарова или да има трудности. Но как да разберете, че е време да смените работата?

Признаци, че е време да смените работното място

1. Работата противоречи на вашия морал и ценности

Хората прекарват около 40 години от живота си в работа. Трябва да бъдете искрени към себе си и да прецените дали бизнесът противоречи на вашите разбирания.

По време на интервю хората се опитват да бъдат някой, който смятат, че работодателят иска да бъдат. Но не забравяйте същността и вярванията си.

Мотивацията ни за работа след празниците

2. Не усещате предизвикателство

"Това, което те е довело там, няма да те задържи." Ако нямате предизвикателства на работното място, които да ви удовлетворяват – може би е време за промяна.

Лошата ви работа, провокирана от липса на мотивация, може да привлече негативно внимание върху вас, така че може би е време да скочите, преди да бъдете принудени.

3. Няма достатъчно възможности за развитие

Ако не получавате достатъчно предизвикателства или възможности за развитие – значи е време да продължите напред.

Щом разберете, че не получавате достатъчно възможности, докато компанията все още не го знае, можете да седнете и да отделите време със собствено темпо, за да разгледате следващата работа – правилната работа – докато вие не сте под натиск. Наистина е важно да управлявате кариерата си и сами да се насочвате по правилния път.

Мотивацията е заразна – ЕТО как да се възползвате

4. Има последствия за здравето ви

Лошото психическо или физическо здраве в резултат на стрес и напрежение на работното място ще окаже влияние не само върху вас, но и върху взаимоотношенията ви с околните и това как се чувствате. Трябва да се запитате дали това е правилната работа за вас, защото здравето трябва да е на първо място.

5. Чувствате се недооценени

Ако работите дълго време в една фирма, може да усетите, че ви приемат за даденост и всички са сигурни и разчитат на вас да извършите определена дейност. Може да не ви увеличат заплатата или да ви дадат още повече задачи, защото знаят, че вие сте човекът, който може да справи, но без това да е обвързано с бонус. Това ясно показва, че не ви оценяват достатъчно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Мъж се направи на умрял, за да види...
Кои са най-лошите черти на зодия...
Овен - с коя зодия си подхожда най-много...
Топ 7 безполезни неща, които не...
4 неща, от които да се откажете...
Интересни факти за солта
С какво се пие уиски - ето как да...
Експерт: Ето защо батериите на...
7 начина за възстановяване на...
В планината през зимата тези 10...
4 апетитни десерта, на които да...
Интересни факти за пилешката...

Последни новини