6 начина, по които ни лъжат на Black Friday

7713
6 начина, по които ни лъжат на Black Friday
Снимка: iStock

Черният петък се превърна в истинска истерия в последните години, в която хората харчат безумно много пари за неща, които вероятно дори не им трябват. Има много трикове, с които търговците успяват да спечелят повече, а ние като потребители трябва да сме наясно с това.

1. Нереални намаления – най-честият трик, на който можете да се натъкнете, са нереалните намаления. Има търговци, които изкуствено увеличават цените месец преди Черния петък, а след това ги намалят драстично и вие си мислите, че попадате на страхотна оферта... а всъщност, просто купувате продукта на реалната му цена.

ТОП 10: Най-скандалните моменти от Black Friday (ВИДЕО)

Тъй като феноменът „Черен петък“ отдавна вече не е непознат за българските търговци и клиенти, непрестанното напомняне за &...

2. Безкрайният избор – това е трик, на който много купувачи се връзват и им действа подсъзнателно. Когато отворите някой сайт и ви залеят хиляди намаления, започвате да скролвате и да търсите нещо, което ви интересува, защото просто няма как сред това изобилие от продукти да няма нещичко за вас. Всъщност, на вас може би нищо не ви трябва, но големият избор и големите намаления ви приканват да се възползвате от тях.

3. Остава само 1 бройка – всички сме виждали сайтове, в които ни пише колко броя остават от даден продукт, преди той да бъде изчерпан. Много търговци пишат, че е останала само една бройка от артикула, от който се интересувате, което ви кара да побързате да го закупите. Истината е, че може да има и десет бройки, но търговецът няма да ви каже това, а ще ви накара да си го закупите от страх да не би да свърши.

4. Безплатни подаръци – това е трик, който ви кара да се чувствате значими като потребители и да поискате да купите нещо, само защото то идва с безплатен подарък към него. Често този „безплатен“ подарък е начислен към крайната цена на продукта и реално вие си го плащате, но сте с впечатлението, че е жест към вас.

5. Препоръчани продукти – всички онлайн магазини имат секция с препоръчани продукти, които се показват до продукта, който вече сте си избрали да закупите. Така преди да сте завършили поръчката си, е много вероятно да си харесате още нещо и да похарчите повече пари.

6 лесни трика, с които палачинките винаги стават

Палачинките са любимата храна на много хора, но винаги има спорове относно това дали се приготвят лесно или трудно. Истината е, че став...

6. Безплатна доставка – това е трик, който отново кара потребителя да усеща, че е направил добър избор, доверявайки се на сайт, който ще му достави безплатно продуктите, които си е избрал. Много търговци всъщност добавят цената на доставката към продуките, без изобщо да знаете за това.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com