6 стайни растения, които цъфтят като луди през зимата

43816
6 стайни растения, които цъфтят като луди през зимата
Снимка: Schwoaze / Pixabay

В студената и мрачна зима няма нищо по-добро от ярка цъфтяща градина директно във вашия апартамент. Ярките цветя, които не се страхуват от студеното време, ще ви развеселят и ще създадат допълнителен уют. Освен това, те не са много капризни и ще бъде удоволствие да се грижите за тях.

1.       Хибискус

5 полезни стайни растения, които овлажняват и пречистват въздуха

Стайните растения не само правят интериора на дома значително по-уютен, много от тях подобряват и качеството на въздуха в помещенията. ...

Това растение може да порасне до 1,8 метра височина с цветя и до 20 сантиметра в диаметър. Ето защо, преди да вземете хибискус, трябва да се уверите, че имате достатъчно място за него. Той обаче се нуждае от много слънце, така че изберете най-светлия ъгъл на дома за него.

2.       Антуриум

Нарича се още Свети Валентин, защото листата и яркочервените му цветя са оформени като сърца. Антуриумът може да цъфти и в бели, лавандулови и розови цветя. Расте най-добре при условия на средно до ярко осветление. Може да достигне височина от 90 сантиметра.

3.       Африканска теменужка

Това растение цъфти през цялата година и се предлага в много  различни цветове. Тя обича ярка светлина и топли условия. За интериора е по-добре да поставите теменужката в саксия, която е със цвят, противоположен на цветовете на растението. Тогава то ще изглежда грандиозно, споделят опитни градинари. Например, за лилави цветя ще бъде добре жълта саксия, а за червени цветя ще бъде добре да е синя.

Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон

Много стайни растения са в състояние да се адаптират до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните собственици тр...

4.       Глоксиния

Глоксинията цъфти в края на зимата. Тя произвежда камбановидни цветя с дължина около 8 сантиметра. Те могат да бъдат напълно в различни цветове, често с бели ивици или петна. Растението вирее при топлина и висока влажност. Харесва средна до ярка естествена светлина.

5.       Жасмин

Това цвете ще изпълни дома ви с възхитителен аромат. Цъфти с бели или розови едри цветове. Определено ще ви развесели през зимата, благодарение на своя "аромат". Въпреки това, се нуждае от ярка, интензивна светлина. Може да се отглежда в саксия, окачена до прозореца, ако няма течения.

6.       Коледен кактус

Как да си отгледаме коледниче вкъщи

Коледничето е красиво стайно растение, което има нежни цветове и хората с тях. Можете да го срещнете и като коледарче, тъй като цъфти п...

Ботаническо име - Schlumberger, популярно - Decembrist. Едно от малкото зимни цъфтящи растения, които могат да се справят с ниските температури и късите дневни часове. За да цъфти, трябва да го държите на хладно, но слънчево място. Когато цъфне, можете да го пренаредите. Изглежда красиво в червено-бяла саксия и се съчетава добре с новогодишните композиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Различен вкус ли имат морковите от сорт Rainbow blend

На каква дълбочина се засаждат доматите, за да има богата реколта

6 зеленчука, които можете да засеете и да забравите до есента

Размножаването на лавровишня не е сложно - ето какво да направим!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com