7 храни, които помагат при тежък махмурлук

6312
7 храни, които помагат при тежък махмурлук
Снимка: Pixabay.com

Сутрин сте ужасно жадни и още по-лошо, че не искате да ходите на работа. Но шефовете не се интересуват дали седмият коктейл в клуба е бил излишен. На работа се очаква да сте свежи и енергични. 

Но какво ще стане, ако почти през цялата нощ сте били на бурно парти? Как да се справите с махмурлука? Отговорът на този въпрос, както винаги, е прост. Тези 7 храни ще ви помогнат да избягате от него.

Ще се изненадате като разберете, че този продукт е най-доброто средство срещу махмурлук

Твърди се, че медът е най-доброто средство срещу махмурлук. Този продукт спомага за освобождаването на тялото от токсините. Именно фрук...

Смути

Алкохолът е с високо съдържание на калории, а закуските след употребата му обикновено не се разграждат добре. Вместо традиционната си храна, опитайте смути! Лесно е да се направи, ще помогне на тялото да се справи с дехидратацията, ще ви осигури запас от витамини и ще помогне да компенсирате вината пред тялото за това, че сте яли и пили твърде много. 

Сьомга

Богата на антиоксиданти и здравословни мазнини, сьомгата ще помогне на тялото ви да се възстановите от тежкото алкохолно отравяне. Друго полезно свойство е, че ще ви помогне да се отървете от отока. Така че, това също е много успешен вариант.

Пилешка супа с фиде

ВИНАГИ яжте това преди купон и НЯМА да имате махмурлук

Партитата и купоните са нещо много приятно. Човек успява да разпусне, да се откъсне от рутината и да се забавлява в компанията на прият...

Пилешката супа с фиде е перфектната комбинация от протеини и въглехидрати, за да ви насити и да ви помогне да преработите алкохола. Освен това от тази супа няма да надебелеете.

Яйца

Ако смути или чаша кафе не са достатъчни, за да изкарате до обяд, опитайте да си приготвите омлет или бъркани яйца за закуска. Яйцата са чудесен източник на протеини и е известно, че помагат за изхвърляне на остатъците от алкохол. Можете да добавите препечен хляб към него за по-задоволителен и приятен вкус. Най-важното е, че не добавяйте колбаси или бекон към ястието. Те са твърде мазни и трудни за усвояване от отслабено тяло.

Храни с високо съдържание на вода

Алкохолът буквално изсмуква водата от тялото ви. И за да не се дехидратирате тотално, най-добре е да ядете храни, в които има много вода. И, разбира се, пийте вода. Така ще "разтоварвате" черния си дроб от работата, която му е хвърлена предната вечер и можете бързо да се върнете на работа.

Забранените храни при махмурлук

Сигурно всеки народ, да не кажем - всеки човек, разполага със собствени рецепти за борба с махмурлука. Все пак експертите са избрали ня...

Въглехидрати

Въглехидратите са лесни за смилане и при махмурлук тялото ви се нуждае точно от храната, която не трябва да се усвоява дълго и трудно. Освен това вкусна кифличка с чай, освен че ще възстанови силите, ще ви развесели. А това е много важно, когато имате главоболие и не се чувствате добре.

Банани

Друга причина да обичате бананите е, че те помагат при махмурлук. Бананите са с високо съдържание на калий и са лесни за смилане. Накратко, това е идеалният плод за възстановяване след махмурлука сутрин. Освен банани, можете да опитате портокалов сок или да хапнете авокадо. 

 

Как да преборим махмурлука бързо и ефективно?

Махмурлукът е реакция на организма към приема на огромно количество алкохол. Симптомите на махмурлук, които се появяват след пиене на а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него

Прогонете и блокирайте вашите „приятели“, ако постоянно правят тези 8 неща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Хората с тази кръвна група са най-красиви
Хората с тази кръвна група са най-красиви

Кръвната група предопределя не само предразположеността към определени заболявания, но и физическата привлекателност. Това показва проучване,...