7 храни, които веднага да махнете от хладилника

4928
7 храни, които веднага да махнете от хладилника
Снимка: iStock/Guliver

Много хора погрешно смятат хладилника за "шкаф за храна". Суровата реалност говори друго. Не всяка храна наистина си струва да бъде поставена в хладилника, освен ако не искате да се развали по-бързо, отколкото трябва. Това е така, защото студът и влагата се отразяват изключително пагубно на редица познати на всеки продукти. Нека видим кои са най-важните седем храни, които трябва да се извадят незабавно от хладилника:

Картофите

Най-голямата грешка е да се опитвате да съхранявате картофи в хладилник. Всъщност те имат нужда да бъдат съхранявани в  изключително тъмно и много сухо място, отдалечено от преки източници на топлина. Освен това не поставяйте картофи в целофанови торби. В хладилника (както и в торбата) върху картофите се образува конденз, което ускорява разпадането на продукта. Освен това нишестето в картофите обикновено бързо се превръща в захар под въздействието на студ, което променя вкуса му и също така ускорява процеса на разваляне. И накрая, картофите просто заемат много място и затова фладилника не е подходящ за тях.

Грешките при съхранение на млякото, които допускаме и могат да го развалят

Чесънът

Някои хора слагат чесън в кухнята си всеки ден, но го слагат в хладилника. Това е лоша идея поради една проста причина: студът и влагата карат чесъна да гние по-бързо. Най-добрата температура за съхранение на чесън е 16 градуса по Целзий. Също така е най-добре да го съхранявате в платнена торбичка.

Доматите

Охлаждането на домати не се препоръчва, тъй като ниската температура ще накара зеленчука да стане мек и кожата ще започне да почернява. Доматената каша не трябва да се съхранява в хладилник и трябва да остане там само няколко дни, преди да се постави на най-високия рафт.

Бананите

Бананите и другите тропически плодове не обичат ниските температури. Твърде много влага прави бананите твърде меки, а твърде много влага вътре в плода може също да доведе до гниене много по-бързо от нормалното. Черната кора на бананите също може да се появи твърде бързо.

Най-лесният и сполучлив метод за съхранение на краставици

Цитрусите

Цитрусовите плодове трябва да се съхраняват отделно. Те трябва да се консумират веднага щом са в къщата, защото не понасят студ, както повечето други тропически растения. Някои плодове могат да се съхраняват на горните рафтове на хладилника или на вратата. Лимоните не трябва да се съхраняват в хладилник. Те трябва да се държат извън хладилника.

Зехтинът

Някои жени слагат зехтина си в хладилника, което е голяма грешка. Ако направите това, всички полезни компоненти в маслото ще започнат да се утаяват. Зехтинът се използва в почти всички кухни, но трябва да се съхранява на стайна температура. Ако зехтинът не се съхранява правилно, той може много бързо да се превърне от ценен хранителен продукт в разхвърляна мазна субстанция. Зехтинът трябва да се съхранява само при стайна температура.

Консервите

Охлаждането на консервите няма да ги развали, но няма и да ги направи по-добри. Консервираните храни се чувстват страхотно в тъмен шкаф или затворено пространство. Не заемайте място в хладилника с кутиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com