7-те най-лоши ежедневни навици, които състаряват кожата ви

1753
7-те най-лоши ежедневни навици, които състаряват кожата ви
Снимка: Pixabay.com

Знаете ли, че кожата ви е орган? Тя всъщност е най-големият орган в тялото ви. Важно е да се грижите правилно за нея, за да я поддържате здрава и млада. Но някои лоши ежедневни навици, коите ще ви изненадат, могат да я състарят. Има голяма вероятност да правите някои от тях рутинно и да причинявате вреди, затова прочетете, за да научите кои точно са те.

Кожата ви е не само огромен фактор за външния ви вид, но всъщност има много функции. Кожата контролира температурата на тялото ви и ви предпазва от микроби, а нервите в кожата ви улесняват усещането за допир. С напредването на възрастта външният вид на кожата ви също старее. Тя губи мазнини и изтънява, като изглежда по-малко мека и еластична, отколкото преди. Ако не се грижите правилно за кожата си, тя може да остарее по-бързо и дори да ви изложи на редица рискове за здравето, като например рак на кожата. Трябва да поддържате пълноценна диета и да се упражнявате редовно, за да подхранвате кожата си и да я поддържате в най-добрия ѝ вид. Но също така се уверете, че не следвате никакви подли навици, които причиняват стареене на лицето. Пригответе се да направите някои изненадващи промени!

Как да се отървем от лошите навици?

ЛЯГАНЕ В ЛЕГЛОТО С ГРИМ

Изключително важно е старателно да почиствате грима си, преди да си легнете. Неправилното премахване на грима може да бъде изключително вредно за кожата ви и да причини бръчки. Това е навик, който не можете да пропуснете, ако искате да запазите младежкия си вид. Първо, трябва да използвате добър продукт за премахване на грим, след това да използвате подходящ почистващ продукт за измиване на лицето и да завършите с овлажняващ крем. Още нещо! Никога не трябва да споделяте грима с никого и не забравяйте да изберете грима, който е най-подходящ за вашия тип кожа. Често срещан проблем при някои хора е използването на продукти, които изсушават кожата им и я състаряват преди време.

5 лоши навика, от които е по-добре да не се отказвате

ЛОШ РЕЖИМ НА СЪН

Според козметици навиците ви за сън могат да имат основен принос за появата на бръчки. Начинът, по който полагате лицето си върху възглавницата в леглото, може да окаже отрицателно въздействие върху кожата ви. 

ПУШЕНЕ

Тютюнопушенето може да бъде убийствено. То не само оказва отрицателно въздействие върху сърцето и белите ви дробове, но и може да състари преждевременно кожата ви и да ви накара да изглеждате много по-възрастни. Според експерти тютюнопушенето причинява бръчки, отпуснатост и сив оттенък на кожата. Един млад пушач на средна възраст може да има същия набръчкан вид като по-възрастен 60-годишен непушач. 

Защо е толкова трудно да се отървете от лошите навици и как да се справите с тях

НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ

Бръчките са нормален процес с напредването на възрастта. Ако не използвате слънцезащитни продукти, бръчките могат да ви накарат да изглеждате много по-възрастни от действителната си възраст. Как се получава това? Ултравиолетовите лъчи, които са резултат от прекомерното слънчево греене, могат да намалят еластичността на кожата ви, което води до образуване на бръчки и увисване. Още по-лошо, те могат да причинят рак на кожата. Въздържайте се от използване на уреди за солариум и внимавайте за цялостното си прекарване на слънце. Ограничете престоя си в пиковите часове на деня (от 10 до 16 ч.), когато слънцето е много силно, слагайте защитно облекло и слънчеви очила и задължително използвайте слънцезащитен крем.

Лошите навици, от които да се откажете след 55, за да удължите живота си

ПОСТОЯННО ТЪРКАНЕ НА ОЧИТЕ

Когато се чувствате сънливи или преуморени, често се случва да поставите ръце до очите си и да започнете да ги търкате. Проблемът е, че всъщност можете да стресирате кожата си, като търкате очите си прекалено много. Според хирурзи толкова много ежедневни дейности могат да причинят напрежение, като шофиране на дълъг път, работа на лаптоп, прекалено много четене и други. Триенето може да причини доста сериозни бръчки. Ако търкате очите си често, може да си навлечете значителни бръчки.

ОТПИВАНЕ ОТ СЛАМКИ

Изненадващо е, че само с използването на сламка за пиене на напитките можете да развиете линии и бръчки по лицето си. Бръчките по устните най-често се появяват около областта на устата ви, споделят експерти. За това може да допринесе и поддържането на хидратация от бутилка с вода, а не от чаша. Ако пиете по този начин само от време на време, това не би трябвало да има отрицателно въздействие. Но ако го правите редовно, може да помислите дали да не го смените и да използвате чаша.

8 лоши навика, които вредят на очите на плажа

ЯДЕНЕ НА ТВЪРДЕ МНОГО ЗАХАР

Захарта може да създаде много хаос, когато става въпрос за тялото ви. Що се отнася до кожата ви, тя може да причини бръчки, увисване и дори тъмни петна. Захарта ни кара да остаряваме отвътре и отвън. Кожата ви е засегната в голяма степен. Експерите обясняват: "Ако сложите банан на плота и го обелите, какво ще се случи след 24-48 часа? Той става кафяв. Това, което се случва, е, че захарите в банана влизат в реакция с протеините, което води до омрежване и кафяв цвят. Абсолютно същата реакция се случва и в нашите тела. Ние покафеняваме отвътре навън. Ако включвате много захар в диетата си, кожата ви ще го отрази, така че е време да преосмислите колко захар влагате в тялото си.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com