7 ужасно вредни навика, които си смятаме за полезни

5527
7 ужасно вредни навика, които си смятаме за полезни
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много неща, които правим ежедневно си мислим, че са полезни за нас, но всъщност могат много да ни навредят. Ето кои са някои от навиците, които е по-добре да променим, ако искаме да сме по-здрави.

1. Пиенето на много вода – има хора, които пият прекалено много вода, защото са чували, че е полезно. Така е, но всичко трябва да бъде с мярка. Не можете да пиете по 3-4 литра вода на ден и да си мислите, че това е полезно, защото натоварвате много бъбреците си, а и те имат нужда от почивка.

9 невинни навика, които могат да навредят в бъдеще

Когато сме навършили вече 20 години, започваме да се мислим за велики и самостоятелни, безразсъдни сме и не ни интересува много бъдещет...

2. Чистенето на ушите с клечка за уши – не е хубаво това да се прави всеки ден! По този начин можете да вкарате много бактерии в ухото си, както и да предизвикате свръх производство на ушна кал поради непрекъснатото чистене.

3. Малкото сън – много хора смятат, че липсата на сън през седмицата може спокойно да се навакса през уикенда. Това обаче е доста грешно схващане, защото човек има нужда средно от 7 часа сън на денонощие – без изключение! По този начин ще сте по-здрави, бодри и енергични.

4. Пиенето на витамини – необмисленото пиене на витамини по лична преценка може да е не само опасно, но и често да не води до никакви резултати. За да пиете витамини и това да е полезно за здравето ви, първо трябва да си направите изследвания, за да видите от които витамини организмът ви има нужда.

5. Честото миене на зъби – грешно е схващането, че трябва да си миете зъбите след всяко хранене, достатъчно е да ги миете само сутрин и вечер. В противен случай можете да навредите на емайла си.

Кои са трите най-вредни шофьорски навика?

Експерти определиха трите най-вредни навика на шофьорите. Именно заради тях най-често се получават повреди по автомобила или се стига д...

6. Постоянното чистене у дома – не прекалявайте с чистотата и не превръщайте липсата на бактерии в дома ви в мания. Човек няма нужда да живее в стерилна среда, защото излезе ли навън, ще се сблъска с много микроби, с които организма няма да знае как да се справи.

7. Носенето на евтини слънчеви очила – много хора си мислят, че всички слънчеви очила имат нужната защита от слънце, но това не е вярно. Само скъпите очила имат всичко необходимо, за да запазят очите ви напълно здрави и защитени от слънцето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Витамини и минерали за коса, предозирането на които ще доведе до плешивост

9 подсказки от Вселената, че вървите в погрешна посока

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com