8 Маски за лице с аспирин при проблемна кожа

4140
8 Маски за лице с аспирин при проблемна кожа
Снимка: iStock

Много хора постоянно се борят с обриви и възпаления по кожата, защото това е не само неудобно, но и не е красиво. Има много козметика и лекарства за решаване на този проблем, които изискват много пари. Но всеки има възможност да почисти кожата и да облекчи възпалението с помощта на евтини и ефективни маски за лицето с аспирин.

Козметичните маски с аспирин са идеални за собствениците на мазна и проблемна кожа. За да приготвите маска, трябва да закупите обикновени таблетки аспирин в аптеката и след това, според избраната рецепта, смесете компонентите, нанесете върху лицето си за известно време и изплакнете с топла вода. Нека видим осем ефикасни рецепти за маски с аспирин:

Рецепти за маски за лице с аспирин:

1. Дълбоко почистваща - Смесете две натрошени таблетки с лъжица с растително масло. Добавя се половин супена лъжица незахаросан топъл мед (можете да го затоплите на водна баня), след което се разбъркват съставките и нанася върху чиста кожа за 20 минути. После лицето се изплаква с топла вода.

2. Скраб за почистване на порите - Една лъжица сода се смесва с две стрити таблетки, добавя се лъжица мед. Приготвената смес трябва да се използва незабавно, внимателно нанасяне върху повърхността и леко масажиране на кожата с върховете на пръстите ви в продължение на пет минути. Оставете сместа за 10 минути и изплакнете.

Ето какво причинява настръхналата кожа и какви сигнали ви дава тялото ви чрез нея

3. Избелваща - Пет аспирина се смилат и смесват с една лъжица сок от лимон. Готовата смес може да бъде нанесена върху лицето и шията за десет минути, след което се измива с хладка вода. След това е препоръчително да нанесете овлажнител.

4. Противовъзпалителна -  Тази опция е идеална за тийнейджъри и хора с тежки пъпки и акне. Необходимо е да смесите три натрошени таблетки с малко вода, да нанесете върху проблемните зони за един час или през нощта. Препоръчително е поне три пъти седмично да правите противовъзпалителни маски с аспирин.

5. Тоник против акне - За да не приготвяте нови маски всеки път, можете да правите аспиринов тоник за лице веднъж седмично и да го съхранявате в хладилник. За да направите това, във всеки стъклен съд трябва да смесите пет натрошени таблетки и пет супени лъжици преварена вода, добяйки към тях лъжица оцет. Разбъркайте добре и използвайте 3-4 пъти на ден, напоявайки с тоника памучен тампон и избърсвайки кожата на лицето.

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

6. Маска за борба с бръчките - Натрошете 5 аспирина в малка купа. Ще ви трябват около 1-2 супени лъжици вода. След като се разтворят, смесете ги с 1 ч. л. гъсто кисело мляко, за да образувате кремообразна паста. Добавете 2 капки етерично масло от лавандула към сместа на маската, разбъркайте отново. Използвайте четка за маска за лице, за да нанесете пастата върху лицето си. Избягвайте да нанасяте маската близо до очите си. Оставете маската за 5-7 минути и след това изплакнете с топла вода.

7. За да намалите белезите от акне, смесете лимонов сок с аспирин, разтворен във вода в малка купа. Разбъркайте, докато стане на пюре и побелее. Трябва да използвате чисти памучни топки, когато прилагате това лечение върху лицето. Никога не го прилагайте близо до очите или устата. След 5 до 7 минути изплакнете със студена вода.

8. За маска срещу розацея смесете около 1 супена лъжица вода с аспирин, извлечен от пет малки купички. След това добавете 1 чаена лъжичка гел от алое вера и разбъркайте отново. Оставете маската да действа 5-7 минути. Не го прилагайте близо до очите. След това изплакнете с топла вода и след това овлажнете.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com