8 неща, които всеки има вкъщи и струват цяло състояние

70234
8 неща, които всеки има вкъщи и струват цяло състояние
Снимка: БГНЕС

Както споменахме в предишни статии, старите играчки могат да струват много пари. Въпреки това, може да имате много повече „стари“ неща в къщата си, които могат да ви донесат много пари.

1. Стари списания

На много хора им е трудно да изхвърлят списания. Не е изненадващо, че някои дори имат първата Тина някъде. Може би в края на краищата си е струвало пространството да пазим списанията през всичките тези години. Списания, които са на десетилетия или са изчерпани, могат да се считат за истински колекционерски предмети. Може би тази купчина стари списания все още може да ви осигури добри джобни пари.

2. Старовремски мебели

Старомодните мебели или мебели втора употреба – наричани още „ретро“ – могат да струват доста пари. Мебелите, които са били популярни по времето на вашите родители, са много търсени от колекционери и интериорни декоратори.

3. Стари фотоапарати

Все още ли имате някъде стар фотоапарат, който вече не използвате? Камерата не ви върши никаква работа, ако събира прах само на онзи рафт на тавана. Много професионални фотографи, както и фотографи за развлечение, биха искали да имат ретро модели.

4. Книги

Може би някога сте наследили няколко книги от пралеля, които са се озовали някъде в кутия. Прекарайте известно време в разглеждане на кутията, защото там може да има нещо специално. Например, първото издание (1865) на книгата на Луис Карол „Приключенията на Алиса в страната на чудесата“ сега струва около 2 милиона долара. Въпреки че мнозина няма да притежават тази книга, те може да имат други класически или детски книги, които сега струват доста пени.

Готвач: Ще забравите за беленето на чесъна, ако направите това с него

5. Печати

Много деца събираха марки. Колекционери на марки все още съществуват и са готови да платят солидна сума за редки марки. Потърсете в старата си колекция от марки и разгледайте Ebay. Колекционер може да плати нещо за старата ви колекция.

6. Бижута

Някои бижута са толкова стари, че не се чувствате склонни да ги носите. Това важи ли за вас? Ако е така, време е да го сортирате и да потърсите евентуален купувач.

7. Касетофони и плейъри

Стереосистемите отново са напълно модерни. Можете също така отново да видите грамофонни плейъри в различни домакинства. Имате ли някъде стар запис на Бийтълс? Те струват много пари и има много ентусиасти, които могат да си позволят цената. Касетите също са популярни и могат да донесат много пари. През 2016 г. касетката с албума The Artist на Prince беше продадена за $4117, което е приблизително 3722 евро!

8. Играчки

Вече посочихме, че старите играчки могат да струват много пари, но какво да кажем за тези, които са по-малко стари? Комплектите Polly Pocket и редките карти Pokémon се продават за най-скъпите долари. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com