8 прости начини да облекчим пролетната умора

2087
8 прости начини да облекчим пролетната умора
Снимка: iStock/Guliver

Дните стават по-дълги, тревата вече е зелена, първите пролетни цветя се появяват. Единственото, което пречи на насладата от слънцето, е пролетната умора, която е типична за мнозина. През зимата тялото трябва да се справи с липсата на слънчева светлина, ниските температури. Не е изненадващо, че в началото на пролетта той отговаря с умора.

Следващите съвети ще ви помогнат да възстановите силите си:

Ставайте рано

През пролетта дните стават по-дълги, ранната сутрин вече ви поздравява със слънчевите лъчи. Освен за психиката, това ще помогне и за физическото здраве. Не забравяйте, че слънчевата светлина е важна за производството на витамин D, от който тялото се нуждае.

9 трика, с които ще забравиш за полетната умора

Смяна на температурата, смяна на времето – смяна в настроението. През април много хора се оплакват от пролетна умора. Понякога то...

Разходка

Ходенето е естествено движение за човек, не го избягвайте. Напротив, опитайте се да включите ходенето в ежедневието си възможно най-често. Водете децата си на училище, в магазина и т.н. Разходките премахват стреса и помагат на тялото да се чувства естествено. Освен това т редовното движение намалява риска от сърдечни заболявания, диабет, астма и много други заболявания.

Опитайте йога

Йогата е уникално занимание, подходящо за всеки. Особено се препоръчва за хора с проблеми с подвижността, ставни заболявания. Йога упражненията противодействат на депресията, облекчават болката.

Практикувайте градинарство

10 начина да се справите с пролетната умора

Пролетната умора е чест спътник на най-хубавия сезон в годината – този на пробуждането на природата и новия живот. Жалко е да го ...

Косене на тревата, изгребване на листа, засаждане на цветя се считат за умерена физическа активност. Препоръчва се да отделя около 2-3 часа седмично. Градинарството се препоръчва на хора с депресия и инсулт. Освен с добра физическа и психическа форма, тази дейност ще ви възнагради с красотата на задния ви двор или дори със здравословни плодове.

Яжте сезонни храни

В началото на пролетта изборът няма да е широк, но със своя ход, особено към края, офертата ще се разшири значително. Сезонни продукти - свежи, вкусни, здравословни. Освен това те са богати на витамини, от които тялото се нуждае след трудна зима.

Носете слънчеви очила

Всички чакаме слънцето през пролетта. Но не трябва да се забравя да предпазвате на очите от ярки лъчи. Слънчевата светлина съдържа опасно UV лъчение. Може да навреди на очите, катаракта и рак на кожата около очите. Качествените слънчеви очила с достатъчно UV филтър трябва да станат постоянен спътник на слънчевите дни.

Десет начина как да преодолеем пролетната умора

Неприятната и мрачна зима вече е към края си и първите признаци на пролетта вече са факт. Наред със съживяването на природата, пролетта...

Плувайте

Плуването е идеално за всеки. Плуването ще подобри състоянието на сърдечно-съдовата система, ще укрепи ставите и мускулите. Подходящ е и за възстановяване от наранявания, операции. Като бонус плуването ще подобри настроението ви и ще ви помогне да загубите излишни килограми.

Карай си колелото

Колоезденето е друга спортна дейност, която подхожда на почти всички. Можете да карате колело до работа, до училище или сред природата. Или просто да се возиш. Като алтернатива можете да използвате велоергометър. Колоезденето укрепва сърцето, белите дробове и помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания, инсулти и проблеми с кръвното налягане.

Не забравяйте мозъка си. Освен това се нуждае от грижи, особено под формата на правилен прием на хранителни вещества. Включването на пресни плодове и зеленчуци в диетата ще помогне за попълване на повечето витамини; различни ядки и семена ще осигурят енергия. Не забравяйте за водата - спазвайте режима на пиене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com