9 неочаквани начина за използване на безопасната игла

9704
9 неочаквани начина за използване на безопасната игла
Снимка: Actualno.com

Предпазните игли са неподозираният герой у дома и навън. Макар че са малки, силата им е огромна. Ако това ви звучи като преувеличение, помислете за всички случаи, в които сте посягали към безопасна игличка, за да отстраните проблем. Предстои да откриете и няколко нови приложения на безопасни игли. 

1. Премахване на статичното електричество

Статичното електричество е една от онези неприятности, които изглеждат незначителни, докато не се случат с вас и собствените ви дрехи не ви разсеят. За това може да помогне една безопасна игла. Закрепете щифта на иглата на някое скрито място в дрехата и металът трябва да разсее част от статичното електричество. За да предотвратите наелектризирането, прикрепете безопасната игла към една дреха при всяко зареждане на сушилнята.

2. Дръжте чифтовите артикули заедно 

Дали всеки от чорапите и ръкавиците ви има невидими магнити, които отблъскват другарите им? Няма друго разумно обяснение защо винаги е толкова трудно да съхраните тези двойки заедно. Използвайте безопасни игли, за да държите чорапите заедно при пране или за да държите ръкавиците заедно с подходящите им шалове и шапки.

Кодексът на суеверията: Къде да си закача безопасна игла, за да ми носи късмет, любов и пари

3. Затворете пролуките в завесите

Всичко, което е необходимо, за да развалите прекрасния дълбок сън, е един ненавременен сноп слънчева светлина и малка пролука в завесите. Защитете почивката си, като използвате безопасни игли, за да държите завесите напълно затворени. Това е особено полезно, когато пътувате, тъй като завесите в хотелите и мотелите са известни с лошото си покритие.

4. Свържете разделените ключове

Съберете свободните ключове, като ги нанижете на една или няколко безопасни игли. Много по-лесно е да добавите ключове с дупка към безопасна игла, отколкото тепърва да търсите ключодържатели.

5. Поправете връзката/шнурчето

Когато някоя връзка се измъкне от любимата ви качулка или долнище на анцуг или пижама, безопасната игла идва на помощ. За да върнете шнура на законното му място, прикрепете щифта към единия край на шнура. Прекарайте шнура през дупката, като използвате щифта, за да го издърпате.

Стара безопасна игла може да ви донесе пари и късмет

6. Направете си собствени бижута

Винаги ли сте подозирали, че имате тайна дарба за изработване на бижута? Опитайте евтини и лесни експерименти с безопасни игли. Те са всичко, от което се нуждаете, за да направите гривни, игли и колиета, които никой от приятелите ви няма да носи. Това е и лесен проект за занаяти в дъждовен ден с деца, които са достатъчно големи, за да им се поверят безопасни игли.

7. Временно адаптирайте дрехите си

Трудно е да се чувствате уверени и сплотени, когато плувате в твърде големи дрехи. Безопасните игли са чудесни за бързото приспособяване на дрехите у дома. Използвайте няколко от тях, за да скъсите подгъва на панталоните си или да задържите навитите маншети на мястото им. Ако имате риза, която се издува по средата, хванете излишната материя в задната част, закрепете я с безопасна игличка и навлечете палто, за да скриете следите.

8. Скрийте презрамките на сутиена

За жените видимите презрамки на сутиена са на пръв поглед неизбежно неудобство. За да ги скриете под риза с тънки презрамки или широко деколте, вземете две безопасни игли. Използвайте ги, за да закрепите презрамката на сутиена към плата на ризата. Ако е възможно, прикрепете щифта така, че да е под презрамката на сутиена; така е по-малко вероятно формата на щифта да се забележи.

9. Закрепете бинт или превръзка

Има причина предпазните игли често да са част от аптечката за първа помощ. Ако трябва да направите импровизирана превръзка за пострадал човек, разкъсайте тениска и използвайте безопасни игли, за да прикрепите плата. Безопасните игли са полезни и за закрепване на превръзки на места, които трудно се превързват, като ръцете и пръстите на краката. Няколко иглички могат да задържат марлята на място по-ефективно, отколкото тиксото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com