А1 е първият телеком у нас с видео магазин за своите клиенти

4788
А1 е първият телеком у нас с видео магазин за своите клиенти
Снимка: A1.bg

А1 е първият телеком в България, който вече консултира чрез видео обаждане своите клиенти при закупуване на продукти от своя онлайн магазин. Това става възможно с услугата видео магазин, която е достъпна за смартфон, таблет и настолен компютър чрез специална икона за всяко устройство от онлайн портфолиото на А1.

Идеята на услугата е всеки клиент, който има нужда от съдействие при въпроси и колебания по време на поръчка от електронния магазин на А1, да получи съдействие в реално време от консултанти на компанията. Видео магазинът е на разположение на клиентите всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа.

Потребителите могат да се възползват от услугата, като кликнат на специалната Live икона, която се намира под всяко устройство на А1.bg. След като избере опцията „видео магазин”, клиентът ще се свърже посредством видео връзка с експерт на А1, който ще даде професионална консултация при избор на ново устройство или тарифен план и ще съдейства с изготвянето на поръчката. Видео връзката не навлиза в личното пространство на потребителите – тя е еднопосочна, като клиентът вижда служителите на А1, но те не виждат него или неговия дом. Не е нужно дори клиентът да има включен микрофон, защото А1 предлага и възможността за разговор в реално време чрез чат.

Услугата е първата по рода си за българския телеком пазар и дава възможност на клиентите да се възползват от възможностите и на електронния, и на физическия магазин на А1. Освен за устройства, скоро видео магазинът ще бъде достъпен и за мобилни и фиксирани услуги на компанията. Едновременно с това те спестяват време от чакане и могат да бъдат консултирани в удобни за тях час и място.

На A1.bg потребителите могат да се абонират за мобилни, фиксирани и дигитални услуги, както и да поръчат смартфони, лаптопи, телевизори и други технологични устройства на изгодни цени. В електронния магазин на A1 редовно се предлагат продукти на намалени цени, валидни единствено при покупка онлайн, а клиентите получават като подарък аудио колонка.

Доставките на онлайн магазина на А1 се извършват безплатно до всяка точка на България, както при закупуване на устройство, така и при подписване на договор. Поръчките се осъществяват до 48 часа. При поръчки, заявени до 11:00 часа в София, доставката се осъществява до 18:00 часа в рамките на същия ден. А1 е и единственият телеком у нас, който предлага експресна инсталация на фиксирани услуги в рамките на 24 часа за клиентите на своя онлайн магазин.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

България в Топ 3 в ЕС по най-висока добавена стойност в ИКТ сектора

С поглед към бъдещето: CETIN България изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България – Сърбия

Yettel спечели престижна награда от Forbes Business Awards за зелените си политики

Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Ultra в комплект с часовник или слушалки на супер цена предлага А1

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии