НА ЖИВОВойната в Украйна

Airbus ще помага Renault в разработката на електромобили

899

Компаниите Renault и Airbus подписаха споразумение за съвместно изследвания в областта на електрическите технологии и определиха редица ключови точки от тази дейност. Заедно партньорите ще работят върху оптимизирането на системите за управление на енергията и намирането на начини за намаляване на теглото на батериите. Сътрудничеството ще помогне на Renault да реализира своя стратегически план за развитие, а Airbus ще получи всичко необходимо за създаването на хибриден самолет.

Стратегическият план на групата Renault, наречен Renaulution, призовава за обновяване на продуктовите линии и пускане на най-малко седем изцяло електрически модела. Успоредно с това компанията ще решава свързаните с това технологични проблеми, като Airbus ще й помага. Целта на сътрудничеството е подобряване на батерийните и електрически технологии.

Фокусът ще бъде върху оптимизирането на системите за управление на енергията, намаляването на теглото на батериите и намирането на начини за преминаване от литиево-йонни източници на ток към твърди такива. Според прогнозите, до началото на следващото десетилетие те ще удвоят плътността на съхранението на енергия и ще позволят създаването на наистина „далекобойни“ електрически автомобили. Това ще донесе и предимство на Renault.

На свой ред, Airbus от своя страна ще сподели разходите за разработване на технологии за бъдещия си хибриден самолет, чиято разработка беше обявена през февруари 2021 г. Днес Airbus показа прототип на двигател с горивни клетки, който ще започне пълномащабно тестване в средата на това десетилетие. Ако бъдат постигнати всичките му параметри, тогава лайнер със 100 места ще може да лети с нулеви емисии до 1000 морски мили (1852 км).

Вижте новото “летящо такси” на Airbus (ВИДЕО)

Европейският авиокосмически гигант Airbus показа новото поколение на своя експериментален eVTOL (electric powered vertical takeoff and ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини