Акценти от участието на Toyota на автосалон София 2017

5500
Акценти от участието на Toyota на автосалон София 2017
Снимка: Toyota

TOYOTA ПРАЗНУВА 20 ГОДИНИ ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЯ И НАД 10 МИЛИОНА ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛА ПО ПЪТИЩАТА НА СВЕТА.

- Toyota представя пълна гама от 6 хибридни модела и въвежда за първи път в България нова лизингова програма за хибридните модели: “Satisfaction Guaranteed” с 6 месеца гратисен период и възможност за замяна.

ПРОДУКТОВИ НОВИНИ

- Премиера на обновения Land Cruiser 150

- Представяне на всички модели на щанда на марката

- Ексклузивни търговски условия за всички модели и аксесоари

ПРОГРАМА “SATISFACTION GUARANTEED” ЗА ХИБРИДНАТА ГАМА НА TOYOTA.

За първи път в България – лизинг с 6 месеца гратисен период и възможност за замяна

20 годишнината на хибридната технология ще бъде отпразнувана по време на стартиращия тази седмица Автосалон 2017. По този повод Toyota изненадва клиентите си с уникално за българския пазар предложение – програма “Satisfaction Guaranteed” за закупуване на хибриден автомобил.

“Satisfaction Guaranteed” e продукт разработен съвместно между Toyota и Sogelease и представлява финансов лизинг с лихва от само 2.72% и уникални за нашия пазар преференциални условия: без лизингови вноски през първите с 6 месеца на договора и възможност за замяна в края на шестия месец на хибридния автомобил с конвенционален от същия модел. При модел Prius замяната се извършва с бензинов Avensis.

Програмата е валидна за всички модели от хибридната гама на Toyota: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid, Prius, Prius+, C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid. Минималнаta първоначална вноска e 20%, a срокът на лизинга е от 24 до 60 месеца.

Застрахователни партньори на програмата са Bulstrad, Alianz и ДЗИ като за удобство на клиента първоначално се сключват застраховки Гражданска отговорност за 1 година и Автокаско за 6 месеца на тарифно число 2.6% за Yaris Hybrid, Auris Hybrid и Prius, и 2.98% за C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid. Първоначалната полица Автокаско може да бъде платена на 2 вноски.

В случай, че клиентът реши да се възползва от възможността за замяна на автомобила платеното самоучастие за хибридния автомобил се запазва и се преизчислява пропорционално към стойността на новия бензинов автомобил от същия модел. В случай, че цената на избрания бензинов автомобил надвишава тази на хибридния, клиентът доплаща частичен аванс за достигане на същия процент самоучастие спрямо цената на новия бензинов автомобил.

Клиентът заплаща такса регистрация и застраховки Гражданска отговорност и Каско за новия автомобил. Автомобилът се заменя с подписване на споразумение към първоначалния лизингов договор, като лихвата се променя с новия промоционален лихвен процент от 3.23%.

Клиентът е длъжен да уведоми Лизингодателя и дилърството на Toyota, от което е закупил автомобила си, за желанието си да упражни правото на замяна и да направи нова поръчка за наличен бензинов автомобил минимум 30 календарни дни преди изтичане на 6 месечния гратисен период. Избраният нов автомобил трябва да бъде с възможност за физическа доставка и регистрация преди изтичането на 6-те месеца.

В случай, че клиентът НЕ се възползва от правото си на замяна и запази

първоначално закупения хибриден автомобил всички условия по сключения лизингов договор се запазват и лихвеният процент остава преференциален за хибриди – 2.72%.

С новото уникалнo предложение, Toyota отново демонстрира своята увереност по отношение на продуктите си, както и иновативно мислене относно съпътстващите ги услуги.

Специалните лизингови условия важат в комбинация с традиционните Хибридна Преференция, 6 години гаранция и 10 години грижа за хибридната батерия.

6-месечният гратисен период е най-удобният начин българските клиенти да се уверят лично и без ангажимент в предимствата на хибридната технология.

Представителен пример за финансиране на автомобил Toyota Auris HSD 1.8 CVT Luna при условията на програма Toyota “Satisfaction Guaranteed”:

Условия за финансов лизинг с възможност за замяна на автомобила на 6-ят месец от началото на лизинговия договор и опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Toyota Auris HSD 1.8 CVT Luna с включена продуктова такса – 44 004 лв. с ДДС; променлив годишен лихвен процент – 2,72%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка 2,72% (промяната се отчита в края на всяко тримесечие); срок на лизинговия договор – 60 месеца; 6 месечни вноски без плащане на главница и лихва, 54 месечни вноски до 379,80 лв. с ДДС; стойност на опцията 40% – 17 601,60 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 35 203,20 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 8 800,80 лв. с ДДС, ГПР с включени общи разходи– 10.26%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 528,05 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗД "Булстрад": „Пълно автокаско” (на 1 вноска), за първите 6 месеца – 1 166.90 лв. при тарифно число 2.652%, ": „Пълно автокаско” (на 1 вноска) за следващите 6 месеца 1050,29 лв. при тарифно число 2,652% ,за следващата една година при тарифно число 4.386% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) – 235.74 лв. за 1-та година, 3) данък МПС (ежегодно) – 139 лв. за 1-та година, 4) лихви за целия период – 2 727.95 лв., 5) други еднократни първоначални разходи: Регистрация в КАТ (вкл. комплект КАТ) - 250.00 лв.; Общо дължима сума, включваща такса управление, авансова вноска, главница, лихви и всички свързани с кредита първоначални и ежегодни разходи (в т.ч. застраховки и данък МПС за целия период на кредита) – 57 082,76 лв. Замяната на автомобила, както и промяна в лихвения процент или разходите по кредита може да доведе до по-високи ГПР и общо дължима сума.

ОБНОВЕНИЯТ TOYOTA LAND CRUISER 150

Със своя над 65 годишен опит в офроуда, Land Cruiser продължава да бъде уникален с умението си да комбинира изключителните си качество, издръжливост и надеждност с несравними офроуд възможности и още по-високо ниво на лукс, удобство и престиж.

НОВОТО В МОДЕЛА:

- Обновен интериор и екстериор

- Toyota Safety Sense системи за активна безопасност

- Нов Torsen LSD заден диференциал

- Отопляемо челно стъкло и дюзи на чистачките

- Нови, допълнителни функции на системите Multi-Terrain Select (MTS) и Multi-Terrain Monitor (MTM)

- Нов 8“ дисплей на навигационната информационна система и нов 4.2“ мултиинформационен дисплей на приборното табло

- Нови 19“ джанти

Land Cruiser се продава в над 190 държави по света (най-разпостранен сред всички модели на Toyota) и неговите несравнимиофроуд възможности са му спечелили непоклатима репутация на един от най-солидните и надеждни 4x4 автомобили в света, и го правят най-продаваният модел в сегмента в над 10 европейски държави.

Новият Land Cruiser 150 продължава да затвърждава репутацията си чрез своя обновен, по-модерен и солиден екстериор, по-изискания, комфортен и качествен интериор, както и с подобренията в динамичните показатели и удобство на управлението, както на пътя, така и извън него.

С нова подредба на контролните бутони, Land Cruiser представя и ново инструментално табло, включващо голяма 8-инчова мултимедийна и навигационна система Toyota Touch® 2 with Go, табло тип Optitron, както и 4.2” мултиинформационен дисплей с управление от волана.

Комфортът е повишен чрез използването на вентилирани предни седалки, отопляеми задни седалки, отделен контрол на климатичната система за задните места, отопляемо електрическо челно стъкло, подгреваеми дюзи на чистачките, накланящи се при заден ход странични огледала.

На европейския пазар новият Land Cruiser 150 се предлага с 2.8-литров D-4D турбодизелов двигател с мощност от 130 kW/177 к.с.

Комбинацията от високоустойчива на деформации и уникална в сегмента конструкция тип „купе-върху-шаси“ и забележителното ниво на асистиращи технически системи в помощ на водача са от ключово значение за ненадминатите офроуд възможности на Land Cruiser. Подпомагащи дори и неопитните водачи да постигнат максимума от възможностите на Land Cruiser за движение по всякакъв терен, тези системи правят автомобила един от най-развитите в техническо отношение, безопасни, доставящи удоволствие и лесни за управление 4х4 автомобили в цял свят.

Офроуд възможностите на новия Land Cruiser са изведени до ново, по-високо ниво, чрез избора на три варианта на задния диференциал – отворен, заключващ се и новия Torsen LSD диференциал с ограничено приплъзване.

Системата за избор на движение по различни настилки (Multi-terrain Select System, MTS) е допълнително подобрена чрез въвеждане на автоматичен режим, който задейства функцията Crawl Control. Функцията за наблюдение на външната среда Multi-terrain Monitor (МТМ) е разширена с добавянето на изглед под пода (Underfloor View), преден ротационен изглед (Front View Rotation), Панорамен изглед и широокоъгълен изглед зад автомобила (Wide Rear View).

Обновеният Land Cruiser 150 сега вече е оборудван със системите за сигурност ‘Toyota Safety Sense’ (за вариантите с автоматична скоростна трансмисия), които включват система за предотвратяване на челен сблъсък Pre-Collision System (PCS) с разпознаване на пешеходци, адаптивен круз контрол (ACC), сигнализация за напускане лентата за движение Lane Departure Alert (LDA), автоматично превключване на къси-дълги светлини (AHB) и асистент за пътни знаци (RSA). Другите технологии за безопасност включват монитор за „мъртва точка“ Blind Spot Monitor (BSM) със сигнализация за напречен трафик при заден ход (RCTA) и нова, автоматична функция на системата за следене налягането в гумите (TPWS).

ДРУГИ АКЦЕНТИ НА ЩАНДА НА TOYOTA

Prius – Флагманът на хибридната технология

Актуалното четвърто поколение на Prius се основава на силните страни и постиженията на своите предшественици и се стреми да установи нови критерии за икономия на гориво, емисии и ефективност. Всеки пореден Prius е постигнал подобрения в тези области, но новият модел има за цел да направи най-голям скок.

Задвижван от последно поколение пълнохибридна система на Toyota, Prius отбелязва значителен напредък в икономията на гориво на магистрали и осигурява много по-удовлетворяващо шофиране. Ускорението е по-гладко и по-чувствително и при по-високи скорости е по-тихо с осезаемо линейно усещане.

Динамичните възможности на новия автомобил се коренят в използването на първата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). Тя придава на автомобила по-нисък център на тежестта за по-добра реакция при работа и стабилност.

А на пътя Prius IV е толкова отличим, че собственикът му няма как да не бъде забелязан.

Yaris – Първият в сегмента със системи за сигурност Toyota Safety Sense като стандарт

Yaris е уникално предложение в B-сегмента. Единствено той предоставя на клиентите хибридно задвижване и възможност клиентите да се наслаждават на гладкото, спокойно и интуитивно шофиране, което предлага доказаната хибридна технология на Toyota.

На щанда по време на изложението ще видите атрактивния фейслифт, лансиран на пазара през 2017 година - с обновен дизайн и подобрения, свързани с допълнително обезшумяване на купето при хибридно задвижване, както и нов 1.5-литров бензинов двигател. Технологиите за активна безопасност Toyota Safety Sense са вече част от стандартното оборудване на модела.

Auris – Най-продаваният хибрид в гамата на Toyota

Проектиран, конструиран и построен в Европа, Toyota Auris се превърна в един от най-популярните играчи в европейския сегмент C, като предоставя на своите клиенти уникален избор между бензиново и хибридно задвижване. Пълнохибридното задвижване е конструирано така, че да елиминира нуждата бензиновият двигател да работи през повечето време при шофиране в града. Auris е и най-продаваният хибриден автомобил в България през 2016 година. Хората, които го купуват го определят като „универсален боец“ – икономичен в града и комфортен на дълъг път. Просторен за самостоятелно шофиране, подходящ за семейства с деца и рационален избор за служебен автомобил. В комби модификацията Auris Touring Sports получавате още по-щедро багажно пространство.

RAV 4 – Хибрид 4x4

Хибридната система за задвижване при RAV4, комбинира 2,5-литров бензинов двигател с цикъл на Atkinson и мощен електромотор. RAV4 Hybrid се предлага както във вариант с предно задвижване и задвижване на четирите колела. Вторият електромотор, монтиран на задния мост, осигурява на RAV4 Hybrid AWD електрическо задвижване на четирите колела E-Four, което предлага повишено сцепление и капацитет за теглене от 1650 кг. Съчетавайки динамичен стил, високо качество на интериора и качества на истински SUV, RAV4 Hybrid е най-мощната версия на RAV4, продавана някога в Европа.

Toyota C-HR – Дизайн и технология в едно

С дизайн, отличаващ го както от останалите модели на Toyota, така и в собствения му сегмент, пионерът Toyota C-HR – или Coupé High-Rider – олицетворява решителността на Акио Тойода да поощрява дизайнерската свобода и инженерно новаторство, за постигане на грабващ погледа дизайн и несравнимо удоволствие от шофирането.

Определян като революционен за автомобилната индустрия, лансираният през 2017 автомобил ще зарадва и посетителите на Автосалон 2017.

Toyota C-HR разполага с набор от двигатели, които са предназначени да доставят удоволствието и радостта от шофиране, което неговите клиенти очакват. Най-добре това демонстрира уникалното за сегмента пълнохибридно задвижване, характеристиките на което гарантират непрекъснато удоволствие от шофирането и изключително нисък разход на гориво от 3.8 л/100 км.

ИЗВЪНЗЕМНО GT КУПЕ, ОБНОВЕН КРОСОУВЪР И КОСМИЧЕСКИ КОРАБ СА ПРЕМИЕРИТЕ ОТ LEXUS НА АВТОСАЛОН СОФИЯ 2017

ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ:

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LEXUS LC 500 / LC 500h

Дизайнът, динамиката и качеството на изработка в LC 500 / 500h позиционират автомобила като един от флагманите на Lexus

Луксозното купе притежава новата архитектура на бранда, която обещава изключителнo представяне и динамика

Символ на еволюцията в разработването на автомобили, LC представлява връх в съвместната работа между дизайнерските и инженерни екипи

Футуристичното GT купе Lexus LC 500 / 500h ще направи своя дебют в България на щанда на Lexus в рамките на Автомобилен Салон София 2017, само 2 месеца след старта на продажбите на модела в Европа.

LC бележи началото на нов етап в развитието на марката Lexus. В това луксозно флагман-купе се съчетават инженерно съвършенство и експресивен дизайн, които поставят нови стандарти за динамика, стил и качество на изработка.

LC e създаден на базата на изцяло нова конфигурация на задно предаване и е прецизно настроен за върхово управление, което обещава емоция зад волана, както никога до сега. Вдъхновен от спечелилия няколко отличия LF-LC прототип, който направи своята премиера през 2012, LC е своеобразна сцена на безпрецедентни постижения.

Разбивайки стериотипите в индустрията, инженерите и дизайнери на Lexus работиха неуморно, за да превърнат LC от спиръща дъха концепция в реалност. Точно като световно известния суперавтомобил LFA, LC също бе създаден от майстори-занаятчии TAKUMI. Техният над 20-годишен опит им позволява да откриват дори най-малките несъвършенства.

При разработването на автомобила, Lexus направи всичко възможно да запази максимално оригиналния концептуален дизайн на LF-LC, представяйки флагман-купе с радикален дизайн и отличителни Lexus форми. Това, което се намира под красивите форми, е също толкова впечатляващо – LC е първият модел на марката, който използва платформата Lexus Global Architecture – Luxury (GA-L), която осигурява нисък център на тежестта и оптимално разпределение на теглото. Това допринася за изключително пътно поведение и стабилност, които очакват клиентите от престижно купе.

LEXUS LC 500

Мощността към задните колела в LC 500 е поверена на доказания, високооборотен 5.0-литров V8 двигател, познат от RC F и GS F. Атмосферният задвижващ агрегат бе избран поради плавната, линейна реакция на газта и изпълнения с емоция звук при ускорение. Изцяло алуминиевият V8 двигател с 32 клапана генерира 477 к.с. и 540 Нм въртящ момент.

Toyota ще прави хибриден пикап

Японският произодител Toyota смята да разшири присъствието си най-вече на пазара в САЩ, като предложи хибриден пикап. Това обяви вицепр...

Предаването на въртящия момент към задните колела е поверено на първата в света 10-степенна автоматична трансмисия, вградена в лускозен автомобил, с време за смяна на предавки, сходно с това на трансмисия с два съединителя. Комбинацията от високотехнологична платформа и задвижване осигуряват на LC 500 динамика и управление, необичайни за четириместно купе и ускорение 0-100 км/ч под 4.7 секунди.

LEXUS LC 500h

Изцяло новият LC 500h преминава установените граници на познатата хибридна технология и отива по-далеч, представяйки първата в света система Multi Stage Hybrid. Технологията съчетава 3,5-литров бензинов V6 двигател и хибридна трансмисия с два мотор-генератора, след която е добавен четиристепенен редуктор. Общият ефект е 10-степенна хибридна автоматична трансмисия, която предава системната мощност 359 к.с. към задните колела. Резултатът е по-бърза и директна реакция при подаване на газ – качество, което лесно се отличава при потегляне.

Комбинацията от високотехнологична платформа и революционното хибридно задвижване Multi Stage Hybrid осигуряват на LC 500h динамика и управление, почти равностойни на бензиновата V8 версия на модела – ускорение 0-100 км/ч под 5.0 секунди.

Системата Multi Stage Hybrid осигурява множество предимства по отношение на реакцията при подаване на газ, движението с висока скорост при ниски обороти на двигателя и възможността за движение с висока скорост с изключен двигател – до 140 км/ч. В същото време, цялостната горивна ефективност и емисии са подобрени в условията на съхраняване на запазената марка на всички хибриди Lexus – плавна, тиха и изтънчена работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com