Акционерите в Twitter одобриха сделката с Мъск - ще го принудят чрез съд да купи компанията

2291
Акционерите в Twitter одобриха сделката с Мъск - ще го принудят чрез съд да купи компанията
Снимка: Getty Images

Акционерите в Twitter гласуваха за одобряване на сделката с Илон Мъск, който преди време предложи закупуване на компанията за 44 млрд. долара, но след това се отметна.

Решението беше взето в кратък конферентен разговор с инвеститорите от централата на компанията в Сан Франциско. Това означава, че сега Twitter ще се опита да принуди по съдебен път Мъск да купи компанията.

Страх от Трета световна война накарал Мъск да отложи покупката на Twitter

Предприемачът Илон Мъск е отложил окончателното решение за покупката на Twitter, компанията, която притежава едноименната социална мреж...

Срещата се проведе след взривоопасни показания на бившия ръководител на отдела за сигурност на Twitter Питър Затко пред Сената на САЩ.

През април Twitter се съгласи да продаде компанията на най-богатия човек в света. Сделката обаче се провали, след като основателят на SpaceX и Tesla заяви, че е бил подведен от социалната мрежа относно броя на спам- и бот-акаунтите в платформата. През май той заяви, че вече не желае да закупи компанията, но Twitter твърди, че Мъск не може да се откаже от сделката.

От платформата твърдят, че по-малко от 5% от нейните дневни активни потребители, от които може да се печели - тези, които могат да гледат реклами - са ботове. Мъск твърди, че броят им може да е многократно по-висок.

Понастоящем Twitter се оценява на 32 млрд. долара, което е значително под офертата на най-богатия човек за 44 млрд.

Мъск се отказа да купува "Туитър"

Илон Мъск обяви, че прекратява сделката за покупката на "Туитър" на стойност 44 милиарда долара, съобщават световните агенции, цитирани...

Гласуването на акционерите можеше да означава край на съдебното преследване на Twitter, но акционерите вече дадоха на компанията зелена светлина да действа срещу Мъск в съда. Акционерите и изпълнителният директор на SpaceX ще се срещнат пред щатски съд в Делауеър през октомври. По време на изслушването съдията ще реши дали Мъск трябва да купи компанията или не.

Непосредствено преди решението на акционерите вътрешният информатор Питър Затко беше във Вашингтон и свидетелстваше пред Сенатската комисия по правосъдие за предполагаеми пропуски в сигурността. Той заяви пред американските законодатели, че фирмата "заблуждава обществеността" относно сигурността на платформата.

Бившият ръководител на отдела за сигурност на компанията заяви, че Twitter е "с десетилетие по-назад" от стандартите за сигурност. От компанията твърдят, че Затко е бил уволнен от работа и че твърденията му са неточни. Затко и преди е подкрепял твърдението на Илон Мъск, че в платформата има повече спам и фалшиви акаунти, отколкото тя е признала - макар че във вторник той не даде подробности по този въпрос.

Миналата седмица съдия заяви, че на адвокатите на Мъск ще бъде позволено да използват показанията на информатора на Twitter в съда. Те до голяма степен са фокусирани върху въпроси, свързани с националната сигурност, и официално нямат общо с опита на Мъск да се откаже от сделката за закупуване на компанията.

Джо Байдън е притеснен от факта, че Илон Мъск купува „Туитър“

Американскят президент Джо Байдън е загрижен за силата на големите социални медии. Това съобщиха от Белия дом след новината, че Илон Мъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии