Ако искате ОРХИДЕЯТА да цъфти през зимата, поставете я на това място в апартамента

14240

Орхидеята е едно от най-красивите цветя. Не е случайност това, че тя е сред предпочитаните растения. Нейното очарование подтиква мнозина да й намерят място в дома си, независимо, че става въпрос за капризно цвете, имащо своите специфични нужди и изисквания.

За да цъфти орхидеята през зимата, трябва да я поставите на точно определено място. В противен случай не би могла да разгърне цялата си прелест.

Къде да поставим орхидеята, ако искаме да цъфти и през зимата?

Зимата е един от най-трудните периоди за тропическите растения. Мнозина правят грешката да ги оставят на перваза на прозореца. Това със сигурност няма да се отрази добре на растението. То ще бъде в близост до радиаторите, а листата му ще са в контакт със студените прозорци.

Какво трябва да знаете, ако отглеждате орхидея вкъщи

Желателно е да държите орхидеята на перваза на южния прозорец. Може също да го преместите в стаята, като удължите светлината до 8 часа, използвайки флуоресцентна лампа.

В случай, че въздухът в апартамента е прекалено сух, добре е на всеки две седмици да правите топъл душ на цветето. Вечерта го оставяйте в банята, където има достатъчно влага.

Ако искате вашата орхидея да цъфти целогодишно, включително и през зимата, следвайте тези съвети и ще станете свидетели на положителни резултати.

Ако искате да удължите цъфтежа на орхидеята с няколко месеца, просто направете това

Различните видове орхидеи изискват различна грижа. Домакините, които отглеждат това цвете у дома, знаят, че то се нуждае от достатъчно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Градинарство

Защо през декември хитрите градинари...
Закъснявате със сеитбата на домати...
Никога не слагайте саксията с...
Зазимяването на петуниите ще...
Дървото на парите ще цъфти дори...
Опитните градинари винаги правят...
Защо листата на орхидеята пожълтяват...
Опитните градинари садят подправки...
8 грешки при засяване на моркови,...
Опитните градинари не забравят...
Ако орхидеята е спряла да цъфти,...
Какво е задължително да направите...

Последни новини