Ако потта Ви мирише на кисело - тялото има следния проблем

90003
Ако потта Ви мирише на кисело - тялото има следния проблем
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки ден тялото ни изпълнява много функции и процеси. Изпотяването е един от тези процеси и няма от какво да се срамуваме. Въпреки това повечето хора все още се опитват да скрият мокрите петна по дрехите и да премахнат неприятните миризми. Не е изненадващо, защото живеем в модерно общество и днес можете да намерите много средства против изпотяване. Миризмата не е много приятна и някои дори забелязват, че потта мирише на кисело. Какво означава това?

Потта мирише на кисело: Защо?

През порите на кожата се отделя влага, която наричаме пот. Освобождава токсини и соли, а също така помага за регулиране на телесната температура, защитавайки я. Някой се поти повече, някой по-малко, в зависимост от климата, индивидуалните характеристики на организма, генетиката, ситуацията.

Вероятно знаете как мирише потта? Не трябва да се бърка с друг аромат. Знаете ли, че влагата, която се отделя директно през порите, е без мирис. На кожата започва да действа с бактерии, в резултат на което се появяват окислителни процеси и се появява неприятна миризма. Някои хора забелязват, че потта има странна миризма, която е много подобна на хранителен оцет. Това отклонение ли е или не си струва да алармирате?

Признак на какво е многото пот по косата и тила – разберете сега

Защо потта мирише на кисело при мъжете и жените: Причини

- Диабет. Проучванията показват, че често при хора с признаци на диабет миризмата на пот има специфичен, оцетен мирис. Този симптом е придружен от появата на наднормено тегло, подуване, слабост.

- Отклонения във функционирането на щитовидната жлеза. Може би имате хормонални смущения, за диагностика и лечение трябва да посетите лекар.

- Недостиг на витамини и минерали. Може би на тялото ви липсват някои витамини и минерали, затова ви съветваме да приемате редовно качествен витаминно-минерален комплекс.

- Възпалителни процеси в белите дробове. Придружен от влошаване на общото благосъстояние, замаяност, намален имунитет, кашлица, болка в гърдите.

- Нарушения на нервната система. Трябва да спите достатъчно и да се опитате да бъдете възможно най-малко нервни.

- Прием на лекарства (само някои категории - антибиотици, противозачатъчни).

- Небалансирано хранене. Може би консумирате много храни, съдържащи сяра - чесън, лук, бобови растения, зеле. Също така оцетната миризма на пот може да бъде провокирана от пикантни, мазни, пушени храни, алкохол.

Нощно изпотяване - симптом на следния проблем

- Мастопатия - ако се усеща миризма на кисело в областта на гърдите, трябва да посетите лекар. Може би това е първият признак или симптом на мастопатия.

И жените, и мъжете могат да страдат от миризмата на кисело. Във всеки случай се препоръчва да се консултирате с лекар, тъй като само прегледите ще помогнат да се установи точната причина.

Ако потта мирише на кисело: какво да правя?

Решението на проблема зависи от причината. Трябва да определите какво причинява миризмата на кисело, за да можете да се отървете от нея. Опитайте се да промените диетата си, да приемате витамини и да спите достатъчно. Душ два пъти на ден с антибактериален сапун, използвайте дезодоранти и антиперспиранти. Препоръчваме да използвате бельо и дрехи от естествени материи. Ако тези мерки не работят, консултирайте се с лекар.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които са родени за готвачи

Партньорът ви игнорира ли ви? Разберете какви биха могли да бъдат причините?

Какви са тайните на бенките на дясната ръка?

8 признака и симптоми на дефицит на витамин А

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com