Ако вдигнете само за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки

8637
Ако вдигнете само за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки
Снимка: iStock/Guliver

Много често се случва да претоварваме краката си на работното място. Понякога натоварването идва от това, че по цял ден сме в седнало състояние или обратното – в изправено. Друг път претоварването се свързва с това, че цял ден сме се движили, без да си починем. Краката са частите от тялото, които най – много използваме в ежедневието си и именно заради това трябва да полагаме особена грижа за тях. Претоварването се изразява в усещане за тежест в крайниците, болежки и други.

За да се отървем от чувството за тежест, и да продължим със задачите си, е нужно да направим едно единствено упражнение, което да помогне на кръвообращението ни. Това упражнение е вдигането на краката ни за около 10-15 минути. Към това упражнение може да добавим и студен душ на крайниците. Ще видите, че след като изпълните тези стъпки, тежестта ще намалее и ще се почувствате много по – добре. Това упражнение намалява отоците и предотвратява появата на разширени вени, които винаги съпътстват уморените крайници. При проблеми с разширени капиляри, приемайте повече витамин Ц, тъй като той помага за укрепването на стените на кръвоносните съдове.

Чернодробните проблеми се познават по краката ви

Чернодробните заболявания са доста сериозни и опасни, например цирозата и рак на черния дроб може да не се установят до достигането на ...

За да изпълните упражнението, е нужно единствено да вдигнете крака си вертикално от легнало положение. За да ви е по – удобно, може да облегнете краката си на стена. Желателно е да практикувате упражнението всеки ден за по 15 минути. В допълнение може да заложите и на един студен душ на краката. Това значително ще подобри кръвообращението ви и тежестта в крайниците ще намалее. Ако в по – голямата част от деня сте в неподвижна поза, постоянно прави или постоянно седнали, това упражнение е идеално за вас.

Друго, за което помага това упражнение, е проблеми при гръбначния стълб и кръста. Вдигането на краката действа отпускащо на мускулите в областта на кръста и гръбначния стълб. Това помага за подобряване на стойката и отпускане на мускулите. Ще се изненадате как болежките в кръста и гърба ще изчезнат благодарение на ежедневното изпълнение на това упражнение. Най – хубавото е, че не ви коства нищо и никакви усилия. Това е упражнение, което може да правите и едновременно с това да си почивате.

Не правете подобен тип упражнения, ако страдате от напреднала остеопороза, имате глаукома или високо кръвно налягане, сериозни проблеми с врата и кръста, като дискова херния, шипове или спондилоартроза. Ако притежавате някое от тези заболявания, по – добре се консултирайте със специалист, който да ви препоръча заместващо упражнение, което може да има същия благоприятен ефект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com