НА ЖИВОВойната в Украйна

Александър Пулев: ББР е работила като заложна къща на ПП

3286

Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката, са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие (ББР). Това заяви служебният министър по иновации и растежа Александър Пулев пред bTV. 

По думите му банката е работила като заложна къща на Продължаваме промяната. 

След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по 4 кредита на месец. ББР катастрофира е и имало месеци по 4 кредита на месец, посочи министър Пулев. 

Той обясни, че от периода на назначаването на хората от кликата на Кирил Петков банката е печелила 2 млн. лв. от лихви, спрямо 22 млн. лв. заплати, котио са се начислили. ББР не само е на загуба, а банката е катастрофирала институция, категоричен бе министърът на иновациите и растежа. 

Той посочи, че е налице безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР. Пулев се надява всички факти, които той изнася, да бъдат потвърдени от държавното обвинение. "Господин Кирил Петков е нямал идея как работи ББР. Към момента банката е катастрофирала институция и е заложна къща на "Продължаваме промяната", категоричен бе Пулев. 

Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили като план А и са били без план Б, посочи Пулев, като определи хората на Кирил Петков като самодейци, които са ощетили държавата с 1 млн. лв. 

Александър Пулев застава зад назначените от него хора - топескперти и хора с опит. 

Още: Ще проверяват големите експозиции на ББР

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Иван Шишков: Служебното правителство...
"Положението е 0:0 след дузпи":...
Демерджиев: Поисках Скопие да...
Карадайъ: ДПС сме съпричастни...
Политолог не изключва втори парламентарни...
Румен Христов: Бойко Борисов...
Военният министър се оплака от...
Доц. Александър Христов: Кютекът...
Изпращаме два "Спартана" със...
Симидчиев: 49-то НС ще е копие...
Гроздан Караджов: Изплатени...
Росен Плевнелиев не вижда първото...

Последни новини