НА ЖИВОВойната в Украйна

Александър Симов: Хартиената бюлетина ще върне повече хора пред урните

2097

Хартиената бюлетина ще върне повече хора пред урните. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от БСП Александър Симов.

„Всеки път когато се гласуват промени в Изборния кодекс се стига до парламентарен хаос. Най-накрая, когато се разнесе политическата пушилка, се разбира каква точно е процедурата за гласуване. Да, това е дефект на българската демокрация. Ние затова отдавна настояваме този кодекс да се пипне един път за винаги, но това да се направи на спокойствие, така че системата да се перфекционализира. Ние обаче се намираме в една каскада от кризи, която очевидно ще завършва всеки път с ремонтиране на изборните правила“, каза той.

Александър Симов заяви също така, че чрез машините се реши проблема с невалидните бюлетини, но това не доведе до справянето и с корпоративния вот. Той е изненадан, че част от партиите не се притесняват от драматично ниската избирателна активност. „Нормално е всяка партия да следва своите вътрешнопартийни интереси, както това направиха „Демократична България“, „Има такъв народ“ и дори формацията на Мая Манолова премахнаха ограниченията за секциите в чужбина, надявайки се, че ще станат първа политическа сила сред българите зад граница. След това се видя, когато пушилката слегна, че първа политическа сила в чужбина е ДПС“, коментира още той.

Александър Симов възрази срещу десните партии, които определят БСП като партия на статуквото и ги обвиняват, че са гласували заедно с ДПС за връщането на хартиената бюлетина. Според него изборите се задава. Това означава, че ефектът от промените в Изборния кодекс ще се види много скоро.

Депутатка от БСП е получила заплашителни смс-и след въпрос към Гълъб Донев

Депутатка от БСП е получила заплашителни смс-и след въпрос към Гълъб Донев. Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от левицата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

В последните минути: НС осъди...
Кой е Найден Тодоров - новият служебен...
Официално е утвърдено новото...
Виолета Комитова: "Български...
Надежда Нейнски настоя за геополитическо...
Депутат от БСП отрече да има коалиция...
Арх. Иван Шишков: Влязохме във...
Христо Иванов: Заради Алексей...
Георги Георгиев: Погубването...
Президентът на Унгария идва на...
„Мини Марица-изток“ получи от...
Петър Стоянов: Сблъсъци по време...

Последни новини