НА ЖИВОВойната в Украйна

Ами то отговорът беше изчакайте да помислим

2759

Ами то отговорът беше изчакайте да помислим - така служебният енергиен министър Росен Христов коментира какво се случва с преговорите с "Газпром" и има ли изобщо някакви разговори, както и какви.

На въпрос дали все още мисли, че преговорите с "Газпром" са неизбежни, Христов отговори: "Разбира се". И уточни, че нямало значение колко трудни биха били преговорите с руснаците.

ОЩЕ: Енергийният министър намекна за неизбежни преговори с "Газпром"

"Булгаргаз" продължава, да. Продължаваме да си изпълняваме нашите ангажименти, доколкото това позволява договора", каза Христов в отговор на въпрос дали всеки ден пускаме заявка за плащане за доставка по действащия ни договор за природен газ с руснаците.

На изрично питане на БНТ не се ли притеснява, че ще влезем в капан точно посред зима, ако разчитаме предимно на руснаците, служебният енергиен министър отвърна, че затова "разговаряме с всички" възможни доставчици. "Няма никакъв риск да бъдем залети от евтин газ и да се чудим какво да го правим", заяви той.

"Имаме доста други алтернативи и точно това е схемата на диверсификация", добави Христов, без конкретно да уточни кои са те.

За Христов не било реално и сме нямали шанс да вземем отказаните от него и сегашното служебно правителство 6 танкера с втечнен газ, които щяха да дадат по-голяма сигурност за зимата.

Никола Стоянов: Газът за зимата е подсигурен

"Газът за зимата е подсигурен. Ще има достатъчно газ, по важното е на добра цена. Колегата ми прави много усилия в тази посока и моята ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Цитати

"Данъчната ни система е африканска....
Как ги фалшифицираш тези избори,...
"Курник няма да направя, камо...
Наистина ли вярвате, че хората...
Връщането към хартиеното гласуване...
Да си направят редовно правителство...
Значи не могат да смятат? Смятат,...
ГЕРБ са импотентни да съставят...
Докато много политици плямпаха...
Защо някой български журналист...
Щом машините са "борисовки",...
Продължавам да чакам да ме спасяват...

Последни новини